Sari direct la conținut

FOTO Accident în gara Basarab din Capitală. O locomotivă Regio Călători a lovit trenul cu pasageri la care urma să se cupleze / 8 persoane au ajuns la spital

HotNews.ro
Accident feroviar la gara Basarb pe 19 iulie / ISUBIF
Accident feroviar la gara Basarb pe 19 iulie / ISUBIF

Mai multe persoane au fost rănite după ce o locomotivă Regio Călători care era pe cale să fie cuplată la vagoane a intrat cu viteză izbindu-se de trenul în care se aflau călători. 8 persoane au fost duse la spital.

CFR SA precizează că accidentul a avut loc în proximitatea Gării Basarab, din municipiul București. Acesta s-a petrecut în timpul procesului de cuplare între vagoanele cu călători și locomotivă.

Până la acest moment, 15 persoane, cu leziuni minore, au fost asistate de către echipajele de prim-ajutor, dintre care 8 au fost transportate la spital, potrivit ISUBIF.

Inițial, pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost activat Planul Roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor care intervin la fața locului, însă ulterior acesta a fost dezactivat.
La locul evenimentului au fost alocate 10 autospeciale de stingere cu apă și spumă, toate resursele medicale disponibile, 2 autospeciale de descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple și un spital mobil.
În urma coliziunii, ocupanții s-au autoevacuat pe peron, până la sosirea pompierilor.

Accidentul a avut loc in jurul orei 18:30, când un tren privat de călători, care avea plecare din Gara de Nord, de la linia 11, la manevrele de rebrusare a locomotivei (întoarcere pentru schimbare sens de mers) și apoi de cuplare la garnitură  s-a produs tamponarea primului vagon, în care erau deja urcați călători, spune Compania Națională de Căi Ferate CFR SA. 

Din datele transmise de echipele SMURD, 7 călători, inclusiv mecanicul, au avut nevoie de îngrijiri din partea echipajului medical.

La ora actuală, celelate garnituri de călători, care sosesc sau au pornire din Gara de Nord, nu sunt afectate de incidentul produs de tenul privat de călători, care aparține operatorului Regio Călători.

––

Potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Ministerului Transporturilor, a avut loc o coliziune între o locomotivă Regio Călători şi vagoanele la care trebuia să se cupleze. Astfel, locomotiva ar fi rămas fără frâne şi s-a ciocnit de vagoane.

În urma impactului, unii dintre călătorii care erau în tren au fost răniţi.

În Gara Basarab au ajuns mai multe echipaje medicale pentru a acorda îngrijiri persoanelor rănite.

Incidentul va fi anchetat de AGIFER.

Evenimentul aduce aminte de un accident feroviar cu final tragic din 2023 din Galați, când în urma impactului conductorul trenului a murit.

INTERVIURILE HotNews.ro