Sari direct la conținut

Acuzațiile de abuzuri sexuale la adresa lui Alfred Bulai: Parchetul continuă să primească sesizări prin email

HotNews.ro
Acuzațiile de abuzuri sexuale la adresa lui Alfred Bulai: Parchetul continuă să primească sesizări prin email
Alfred Bulai. Foto: Agerpres

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a anunțat, joi dimineață, că a primit, prin email, alte zece mesaje în privința profesorului Alferd Bulai de la SNSPA, în urma investigației Snoop.ro cu mărturii ale mai multor studente care îl acuză de abuzuri sexuale.

Marți, procurorii au cerut celor care au informații despre cazul lui Alfred Bulai să contacteze Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, la adresa de mail pj_sector_1@mpublic.ro.

De atunci și până joi dimineață, Parchetul a primit prin email în jur de 20 de mesaje legate de Alfred Bulai, au transmis reprezentanții instituției. Ei au explicat că „aceste mailuri nu echivalează cu 20 plângeri”.

În urma investigației publicate luni de Snoop, Poliția a anunțat că a fost deschis dosar penal, care a fost înregistrat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, pentru infracțiunea de „folosirea funcției în scop sexual.

  • Parchetul a transmis că „încurajează orice persoană care deține date relevante” în cazul Alfred Bulai să îi contacteze pe procurori și le-a asigurat pe victime că le va proteja identitatea:
  • „Ținând cont de dezideratul privind protejarea vieții private și demnitatea persoanelor vătămate sau a persoanelor care pot furniza date esențiale privind faptele prezentate public, aducem la cunoștință măsurile de protecție prevăzute în Codul de Procedură Penală:
  • În cazul persoanelor prezumate vulnerabile, pe tot parcursul procedurilor judiciare pot fi luate măsuri specifice pentru protecția datelor de identitate, în acord cu dispozițiile art. 126 alin. (1) lit. c) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin. (2) și (3) Cod de Procedură Penală.
  • Pe tot parcursul procedurilor judiciare, persoanele pot fi audiate prin intermediul mijloacelor audiovideo de transmitere, cu vocea și imaginea distorsionate, în acord cu dispozițiile art. 126 alin. (1) lit. d) Cod de Procedură Penală, raportat la art. 113 alin. (2) și (3) Cod de Procedură Penală.
  • În cazul aplicării măsurilor de protecție, mijloacele de probă administrate în procesul penal nu vor cuprinde adresa reală sau datele de identitate, acesta fiind păstrate în condiții de confidențialitate”.

Potrivit dezvăluirilor făcute luni de site-ul de investigații Snoop.ro, sociologul Alfred Bulai, profesor și cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cerea studentelor să se dezbrace în fața lui, în practică, în camera unde era cazat și unde le chema să le ofere feedback academic.

Jurnaliștii de la Snoop au scris că Bulai chema studentele și la terase pentru a discuta prestația lor la curs, dar le punea întrebări despre viața lor sexuală. Acesta le vorbea și câte patru ore despre cum trebuie să se poarte o femeie, astfel încât bărbatul „să se simtă puternic”. 

Victimele l-au înregistrat audio pe Alfred Bulai, iar Snoop a realizat un film de peste 20 de minute cu aceste înregistrări, cu declarațiile video ale fetelor și cu reacția lui Bulai.

INTERVIURILE HotNews.ro