Sari direct la conținut

Afacerile de cluburi de golf şi staţiuni ale Trump Organization sunt cel mai mare motor al fluxului de numerar al companiei

HotNews.ro
Afacerile de cluburi de golf şi staţiuni ale Trump Organization sunt cel mai mare motor al fluxului de numerar al companiei
Donald Trump la o partidă de golf, FOTO: Peter Foley / UPI / Profimedia

Clubul de golf al lui Donald J. Trump din Jupiter, Florida, unde vile de mai multe milioane de dolari flanchează un teren verde cu 18 găuri, reflectă noua geografie a afacerii sale de familie, transmite News.ro citând Reuters.

Mult timp cu sediul la New York, Trump Organization s-a transferat recent spre coasta de sud-est a Floridei, unde proprietăţile sale de golf şi staţiuni plătesc acum facturile.

În urmă cu un deceniu, înainte ca Trump să candideze pentru preşedinţie pentru prima dată ca republican, în 2016, terenurile şi staţiunile sale de golf erau o sursă de pierdere de bani pentru companie, care proveneau în mare parte din proprietăţi imobiliare, potrivit unei analize a Reuters a dosarelor judecătoreşti şi fiscale şi a altor dezvăluiri financiare.

Dar astăzi, afacerile de golf şi staţiuni sunt cel mai mare motor al fluxului de numerar al companiei – reprezentând aproximativ patru cincimi din cei aproximativ 80 de milioane de dolari în numerar după cheltuielile de exploatare care vor fi generate în acest an de sutele de companii deţinute în cele din urmă de Donald Trump, cunoscute colectiv sub numele de Trump Organization.

Veniturile anuale ale grupului sunt de peste 600 de milioane de dolari, conform estimărilor Reuters. Analiza este prima estimare detaliată a veniturilor proiectate ale lui Trump pentru 2024, în timp ce acesta candidează în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Datele se bazează pe situaţii financiare şi alte informaţii furnizate ca parte a cauzelor în justiţie, a dosarelor de reglementare de către entităţile Trump Organization şi partenerii acestora, înregistrările fiscale din SUA şi alte documente.

Sănătatea afacerii de golf a lui Trump este un punct luminos într-un moment precar pentru Trump Organization: aceasta se confruntă cu hotărâri judecătoreşti de plată a peste 530 de milioane de dolari şi interese împotriva lui Trump, a unor membri ai familiei care deţin funcţii de conducere şi a companiilor sale; o piaţă imobiliară comercială slabă din New York; şi întrebarea ce se întâmplă dacă Trump pierde o cursă strânsă pentru preşedinţie.

Dacă vor fi puse în aplicare, hotărârile judecătoreşti ar depăşi suma de numerar pe care Trump a declarat că o are în luna martie, printr-o postare pe reţelele de socializare: „aproape cinci sute de milioane de dolari”.

Reuters şi-a împărtăşit estimările detaliate cu fiul fostului preşedinte Trump, Eric, care conduce afacerea de familie, şi cu alţi doi directori seniori ai Trump Organization şi cu reprezentanţii campaniei lui Trump.

„Trump Organization este cea mai puternică care a fost vreodată. Avem cele mai bune şi mai emblematice active oriunde în lume şi sunt incredibil de mândru nu numai de tot ce a realizat compania, ci şi de tot ceea ce a realizat tatăl meu în lumea politică”, a spus Eric Trump într-un răspuns scris..

El nu a comentat direct estimările financiare sau alte detalii împărtăşite de Reuters, iar ceilalţi nu au răspuns.

Agenţia de presă a intervievat, de asemenea, peste o duzină de asociaţi de afaceri, experţi în industria imobiliară şi de agrement şi oameni familiarizaţi cu proprietăţile lui Trump.

Pe hârtie, o mare parte din averea lui Trump este legată de acţiunile sale majoritare din Trump Media & Technology Group, proprietara platformei de socializare Truth Social.

Acţiunile companiei media au fost ridicate în mare parte de către investitorii de retail entuziasmaţi de marca lui Trump şi de perspectivele sale în alegerile din noiembrie.

După ce au crescut la începutul acestui an, acţiunile au scăzut cu mai mult de jumătate, dar compania – în care Trump deţine o participaţie de peste 50% – are încă o capitalizare de piaţă de aproximativ 4,5 miliarde de dolari.

Luni, acea participaţie era în valoare de aproximativ 2,5 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, compania media nu adaugă nimic la fluxurile de numerar ale lui Trump – este o companie separată de Organizaţia Trump şi a generat o pierdere de 58 de milioane de dolari anul trecut, la venituri de doar 4 milioane de dolari.

Acţiunile sale din Trump Media sunt blocate printr-un acord corporativ care expiră în septembrie. Dacă se confruntă cu o factură legală mare după aceea, Trump ar putea descărca acele acţiuni pe bucată – vânzarea dintr-o dată ar putea duce la depozitarea acţiunilor – sau să vândă active precum clădiri, ,citează News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro