Sari direct la conținut

Al patrulea val de Covid-19 și prețurile energiei amenință turismul bulgar: ”Abia supraviețuiește, cu ultimele puteri”

HotNews.ro
Plajă din Bulgaria, Foto: Airpix / Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Plajă din Bulgaria, Foto: Airpix / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Un al patrulea val al pandemiei de coronavirus și creșterea prețurilor la energie reprezintă o amenințare pentru industria turismului din Bulgaria în perspectiva sezonului de iarnă, a avertizat sâmbătă un expert citat de dpa.

Bulgaria este, potrivit autorităților române, pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic, cu o incidență de 8,8 cazuri de coronavirus la mia de locuitori.

Astfel, Bulgaria o să fie una dintre cele mai afectate țări de Covid-19 din Uniunea Europeană. Sub un sfert (24%) dintre persoanele cu vârsta de peste 18 ani sunt complet vaccinate.

Nivelul scăzut de vaccinare este un factor descurajant pentru turiști, a avertizat la radioul de stat vicepreședintele Asociației Europene a Spa-urilor (ESPA) din Bulgaria, Sijka Kazarowa.

Nu doar pandemia, ci și creșterea drastică a prețurilor la electricitate provoacă probleme pentru turismul bulgar.

„Industria abia supraviețuiește, cu ultimele puteri”, a declarat fostul ministru adjunct pentru turism, Branimir Botev.

Bulgaria a introdus regula 3G abia la 21 octombrie. Aceasta le permite persoanelor care au fost vaccinate, testate sau care s-au recuperat după Covid-19 un „certificat verde” să aibă acces în restaurante, hoteluri, cluburi de fitness și centre comerciale, de exemplu.

Turismul este important pentru economia celei mai sărace țări din UE. Înainte de pandemie, acesta contribuia cu aproximativ 13% la produsul intern brut.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro