Sari direct la conținut

Alegeri SUA: UPDATE Scaderi importante pe burse. Pretul aurului urca brusc. Euro si yenul castiga teren in fata dolarului pe fondul temerilor ca Trump va fi declarat presedintele SUA

HotNews.ro

Rezultatele preliminare favorabile candidatul republican pentru Casa Alba Donald Trump a provocat panica si scaderi importante pe bursele americane, asiatice si pe cele europene.

UPDATE 2: Pretul aurului a urcat brusc cu 5,4%. Moneda mexicana, peso, a coborat la cea mai mica valoare din istorie.

UPDATE 1: Toate bursele asiatice au trecut pe rosu dupa ce rezultate partiale sugereaza o victorie pentru Donald Trump la presedintia SUA.

In Japonia, indicele Nikkei 225 a scazut cu 5,2%, in timp ce indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a pierdut 3,8%, iar bursa de la Shanghai este in scadere cu 1,6%. In Australia, indicele principal al bursei, ASX 200, a scazut cu 2,1%, in timp ce Kospi din Coreea de Sud este pe minus cu 3,1%.Bursa de la Bombay a pierdut chiar 6%.

Euro si yenul castiga teren in fata dolarului pe fondul temerilor ca Trump va fi declarat presedintele SUA.

La ora locala 22:10 la New York (miercuri, la ora 03:10 GMT), toti indicii bursieri erau pe minus pe masura ce magnatul imobiliar obtinea tot mai multe mandate in fata rivalei sale, democrata Hillary Clinton, scrie AFP.

Indicele principal S&P 500 a pierdut mai mult de 4% (-85 puncte), in timp ce indicele Dow Jones a scazut cu aproape 630 de puncte (-3.42%), ceea ce indica faptul ca piata e puternic preocupata de perspectivele economice.

Bursa de pe Wall Street era plus marti seara, indicele Dow Jones castigand 0,40%,.

Pietele bursiere din SUA si-au aratat de-a lungul timpului preferinta pentru candidatul democrat in defavoarea imprevizibilului Donald Trump ale carui declaratii impotriva acordurilor de liber schimb si a politicii privind de imigratia a ingrijorat marile companii.

Bursere internationale au fost in scadere importanta si dupa votul privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, dar si-au revenit in zilele urmatoare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro