Sari direct la conținut

Alegerile prezidenţiale din SUA: Biden şi Trump s-au pus de acord asupra regulilor pentru prima lor dezbatere

HotNews.ro
Joe Biden si Donald Trump se vor confrunta din nou la alegerile prezidentiale din noiembrie , Foto: Xphi / Alamy / Profimedia Images
Joe Biden si Donald Trump se vor confrunta din nou la alegerile prezidentiale din noiembrie , Foto: Xphi / Alamy / Profimedia Images

O oră şi jumătate de dezbatere, fără public, şi microfoane care pot fi închise pentru a asigura respectarea timpului de vorbire: regulile primei dezbateri de campanie dintre Joe Biden şi Donald Trump, care va avea loc în 27 iunie, au fost făcute publice sâmbătă, de postul american de televiziune CNN, care o va organiza, relatează AFP și News.ro.

Duelul dintre principalii candidaţi la alegerile prezidenţiale americane va avea loc la Atlanta, în Georgia, în sud-estul Statelor Unite, la o dată mult mai devreme decât de obicei. Când a fost anunţată, în luna mai, CNN a indicat că dezbaterea va avea loc fără public, o formulă preferată de Joe Biden.

Microfoane care pot fi dezactivate

CNN a anunţat sâmbătă că echipele de campanie ale ambilor candidaţi au convenit asupra unei serii de alte aranjamente, inclusiv utilizarea unor pupitre identice şi a unor microfoane care pot fi dezactivate.

„Microfoanele vor fi puse în surdină pe toată durata dezbaterii, cu excepţia momentelor în care candidatului îi vine rândul să vorbească”, precizează CNN, adăugând că prezentatorii Jake Tapper şi Dana Bash „vor folosi toate instrumentele de care dispun pentru a impune respectarea timpului şi a asigura o discuţie civilizată”.

Dezbaterea de 90 de minute va fi întreruptă de două pauze publicitare, iar echipele de campanie nu vor putea interacţiona cu candidaţii în timpul acestor pauze, mai precizează canalul.

Notițe interzise

Notiţele scrise în prealabil nu vor fi permise pe scenă, dar „candidaţii vor primi un pix, un carnețel şi o sticlă de apă”.

Preşedintele democrat şi predecesorul său republican au convenit să dezbată de două ori înainte de alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie: pe 27 iunie şi pe 10 septembrie. Cea de-a doua dezbatere va fi găzduită de ABC.

„El spune că vrea să mai dezbată cu mine. În acest caz, fă-mi o favoare, amice. O voi face chiar de două ori”, a declarat Joe Biden la jumătatea lunii mai. Donald Trump, care cerea de mult timp un duel televizat, a ridicat imediat mănuşa: „Spune-mi când, voi fi acolo. Lupta a început!”.

INTERVIURILE HotNews.ro