Sari direct la conținut

Alertă de ploi şi vijelii în trei sferturi din țară. HARTA zonelor vizate azi și mâine de cod galben și portocaliu de furtuni

HotNews.ro
Alertă de ploi şi vijelii în trei sferturi din țară. HARTA zonelor vizate azi și mâine de cod galben și portocaliu de furtuni
Furtună. Foto: Dreamstime.com

Trei sferturi din țară intră de vineri după-amiază sub incidența unor coduri de vreme rea. Nouă județe vor fi vizate de un cod portocaliu de furtuni.

ANM a transmis o avertizare meteorologică cod galben care este valabil în perioada vineri, 13 septembrie, ora 15 – sâmbătă, 14 septembrie, ora 18, fiind prognozate instabilitate atmosferică, averse însemnate cantitativ în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, nordul Olteniei şi al Munteniei.

Potrivit meteorologilor, în acest interval vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 55…65 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 40…50 l/mp.

ANM a precizat că astfel de fenomene se vor semnala, vineri, pe arii restrânse și în restul teritoriului.

De vineri, 13 septembrie, ora 18 și până sâmbătă, 14 septembrie, ora 15, județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava sunt vizate de un cod portocaliu de averse importante cantitativ.

În intervalul menționat, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40…60 l/mp și izolat de peste 70…80 l/mp, a anunțat ANM.

Sursă foto: Dreamstime

INTERVIURILE HotNews.ro