Sari direct la conținut

Alertă meteo de caniculă extremă: Cod portocaliu și nopți tropicale în aproape toată țara, joi. HARTĂ

HotNews.ro
Canicula si disconfort termic accentuat in Bucuresti. Foto: Agerpres
Canicula si disconfort termic accentuat in Bucuresti. Foto: Agerpres

Codul portocaliu de caniculă se extinde joi, 11 iulie, temperaturile maxime vor ajunge până la 39 de grade, iar cele mai mari valori se vor înregistra în vestul și sudul țării, potrivit meteorologilor.

Capitala şi nouă judeţe se află sub Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat pe parcursul zilei de miercuri, în timp ce în restul ţării este în vigoare un Cod galben, potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

ANM a emis noi alerte meteo de caniculă extremă pentru joi, 11 iulie.

Conform ANM, valul de căldură se va menține în cea mai mare parte a Moldovei, zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș, unde va fi în vigoare un cod galben de caniculă. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Cod portocaliu de caniculă, joi, 11 iulie. FOTO: ANM
Cod portocaliu de caniculă, joi, 11 iulie. FOTO: ANM

De asemenea, un cod portocaliu de caniculă a fost emis pentru joi, 11 iulie, în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș.

În zonele vizate, valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală, potrivit meteorologilor.

Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare, mai precizează ANM.

INTERVIURILE HotNews.ro