Sari direct la conținut

Alerte meteo. Cod galben și portocaliu de furtuni și vijelii în jumătate de țară. HARTĂ

HotNews.ro
Meteorologii au emis noi avertizări valabile pentru aproape jumătate din teritoriul României, de data aceasta pentru furtuni și vijelii.
Nori, fulger si furtuna, Foto: Danny Raustadt, Dreamstime.com
Nori, fulger si furtuna, Foto: Danny Raustadt, Dreamstime.com

La această oră sunt în vigoare deja avertizări meteo de caniculă extremă, iar ANM a emis și alerte de vreme severă.

Începând de sâmbătă, 22 iunie, ora 15, intră în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea este valabilă până duminică, 23 iunie, ora 10.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp, conform ANM

Duminică vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, local în jumătatea de nord a țării și izolat în rest.

Tot sâmbătă, 22 iunie, de la ora 15, intră în vigoare un cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabil până duminică, 23 iunie, ora 6.

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, local în Banat și Transilvania, precum și în nord-vestul Moldovei vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală în general de 70…90 km/h, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp, potrivit meteorologilor. (sursă foto Dreamstime)

INTERVIURILE HotNews.ro