Sari direct la conținut

Amenda primită de Buhnici de la CNCD pentru comentariile sale la adresa femeilor a fost redusă de Curtea de Apel / Prima reacție a vloggerului

HotNews.ro
George Buhnici, Foto: Agerpres
George Buhnici, Foto: Agerpres

Curtea de Apel București a decis joi, 9 noiembrie, ca amenda aplicată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) lui George Buhnici, în iulie 2022, pentru declarațiile jignitoare la adresa femeilor, să fie redusă de la 20.000 de lei la 3.000 de lei. Decizia poate fi contestată, scrie Libertatea.

„Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României formulată de reclamant şi în consecinţă: În temeiul dispoziţiilor art.29 alin.4 din Legea nr.47/1992 sesizează Curtea Constituţională a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 16-28 din O.G. nr. 137/2000 Admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează în parte Hotărârea nr. 494/31.08.2022 în ceea ce priveşte pct. 2, în sensul că reduce amenda contravenţională aplicată reclamantului de la suma de 20.000 lei la suma de 3.000 lei. Definitivă în privinţa soluţiei de sesizare a Curţii Constituţionale. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare în ceea ce priveşte soluţia dată asupra cererii, recurs care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti-secţia a IX-a de contencios administrativ şi fiscal”, arată decizia Curții.

Prima reacția a lui George Buhnici după reducerea amenzii

Într-o reacție pentru proiectul Gen, știri, Buhnici a spus că decizia Curții „ne confirmă că acest tip de justiție socială, derulată de CNCD, trebuie revizuit”.

  • „Am susținut în fața Curții de Apel București că prin modul în care funcționează această instituție, nu sunt respectate minime drepturi și că procedura în sine este neconstituțională”, a spus vloggerul.

Reamintim că vloggerul George Buhnici a stârnit un val de critici în spațiul public după ce a susținut că cei care se duc la mare vor să vadă „piele fără vergeturi”, el îndemnându-le pe fete să meargă la sală: „Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”. Buhnici a mai spus că el are „noroc” pentru că soția sa „arată ca o minoră”.

„Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele, jur”

  • „Și-am văzut fete care arată foarte bine, aici. Am văzut și fete care nu arată foarte bine și nu aș vrea să mi se interpreteze, suntem la festival, putem să dăm vina pe orice (…). Bă, dar serios, mai mergeți pe la sală, fetelor!
  • Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi. Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul.
  • Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!”, a susținut George Buhnici.
  • El a făcut o remarcă și despre soția sa, pe care a comparat-o cu o minoră:

  • „Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră. Asta e șansa vieții mele, jur. Serios, uită-te la ea!”.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în acest caz și a stabilit o amendă de 20.000 de lei pentru Buhnici.

Printre cei care au reacționat la declarații lui Buhnici se numără și reprezentanții Centrului Filia, care consideră că astfel de afirmații „nu fac decât să contribuie la un mediu toxic, misogin și periculos pentru femei și fete”.

După ce a iritat internetul, de la Facebook la TikTok, Buhnici a avut o primă reacție pe blogul său, într-un text intitulat „pedofilia este o crimă. Obezitatea, o problemă de sănătate publică”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro