Sari direct la conținut

Amenzi totale de 30.000 lei pentru FRF, Dinamo și Politehnica Iași, în urma scandărilor împotriva ungurilor

HotNews.ro

Consiliul pentru Combaterea Discriminării a amendat cu câte 10.000 lei Federația Română de Fotbal, S.C. Dinamo 1948 București și Asociația “Club Sportiv Municipal Studențesc Politehnica Iași”. Sancțiunea a fost aplicată din cauza scandărilor „Afară, afară cu ungurii din țară!’’ de la meciurile Dinamo București – Sepsi OSK și CSM Politehnica Iași – Sepsi OSK.

“Scandările „Afară, afară cu ungurii din țară!’’ de la meciurile Dinamo București – Sepsi OSK din data de 21.08. 2017, respectiv CSM Politehnica Iași – Sepsi OSK din data de 28.08.2017, reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate a cetățenilor români aparținând minoritătii aparținând comunității maghiare”, a anunțat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Într-un comunicat remis HotNews.ro, CNCD precizează că “s-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de câte 10.000 lei pentru Federația Română de Fotbal și S.C. Dinamo 1948 București, Asociația “Club Sportiv Municipal Studențesc Politehnica Iasi” și obligația de a publica în mass-media, respectiv pe propriile pagini de internet (pentru o perioada de 30 de zile) un rezumat al hotărârii în speță”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro