Sari direct la conținut

Ana Ciceală îi cere lui Iohannis să îi retragă decorația lui Aurelian Bădulescu / Ea spune că este una dintre femeile jignite și amenințate de fostul viceprimar „în cel mai grobian mod”

Ana Ciceală îi cere lui Iohannis să îi retragă decorația lui Aurelian Bădulescu / Ea spune că este una dintre femeile jignite și amenințate de fostul viceprimar „în cel mai grobian mod”
Ana Ciceală. Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Ana Ciceală, consilier municipal în București, spune că, împreună cu alte colege, l-a dat în judecată pe Aurelian Bădulescu pentru jignirile pe care i le-a adus de-a lungul timpului, iar judecătorii au decis că li s-au încălcat drepturile „la onoare, demnitate și imagine” de către fostul viceprimar al Capitalei. În consecință, Ciceală îi cere președintelui Klaus Iohannis să revină asupra deciziei de a-l decora pe Bădulescu. 

Ana Ciceală spune că este una dintre consilierele care „de-a lungul timpului a fost insultată, jignită, amenințată în cel mai grobian mod cu putință de Aurelian Bădulescu, care pentru o lungă perioadă de timp a fost viceprimarul Capitalei, omul de încredere al Gabrielei Firea”. 

„L-am acționat în judecată pe Aurelian Bădulescu, alături de colegele mele care au fost țintele acelorași tipuri de atacuri și două instanțe din România au constatat definitiv că ne-au fost încălcate drepturile la onoare, demnitate și imagine, drepturi nepatrimoniale știrbite de către Bădulescu, în calitate de pârât, prin formularea de afirmații denigratoare, defăimătoare și mincinoase la adresa  noastră”, spune Ciceală într-o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis. 

Aurelian Bădulescu, către Ana Ciceală: „Am auzit că ai lucrat in Anglia ca barman și ai fost prostituată”

Ana Ciceală spune că Aurelian Bădulescu a folosit, în ultimii șase ani, în timpul ședințelor Consiliului General, „cuvinte de o violență contra femeilor rar întâlnită în spațiul public” și a oferit câteva exemple: 

1. „Am auzit că ai lucrat in Anglia ca barman și ai fost prostituată”.

2. „Când am consumat toate elementele de discuție cu numita Ciceală, parte a filmului de scurtmetraj USR, a trebuit sa umblu la registrul popular de înjurături.”

3. „Cât de jigodie să fii, mă Ciceală?!…de ce râzi asa, de râs ești tu… Cât de animal poți să fii, mă?!…daca mai miști din mâna aia așa, ți-o bag în fund pân’ la cot…

4. „Doamna Ciceală, mi-e scârbă să te aud vorbind. Te rog eu frumos, lasă-mă în pace. Vezi-ți de treaba dumitale, că ești femeie cu burta la gură. Du-te și pregătește-te de nașterea copilului, nu mai vorbi tâmpenii”.

5. „Îi raspund doar domnului Tugui (Matei Tugui, consilier USR, n.r.), care mai are o șansă dacă nu se ia dupa gâștele astea.”

6. „Declar că o bag on p…p…pe Ana Ciceală”

7. „Bulangii, javre ce sunteți, niște animale!”

„Cum credeți că ne simțim noi, femeile umilite, jignite, denigrate și amenințate de către proaspătul dumneavoastră cavaler?”

Ana Ciceală spune în scrisoarea deschisă că nu ar fi vrut să reproducă jignirile lui Aurelian Bădulescu, dacă acesta nu ar fi fost decorat de președintele României

„Domnule președinte Klaus Iohannis, în 2014, în timpul campaniei electorale, am simțit umilința la care a fost supusă doamna Carmen Iohannis prin afirmațiile făcute de Gabriela Firea, acuzându-vă că nu sunteți bun pentru funcția publică pentru că nu aveți copii. Împreună cu milioane de femei din România am considerat acea declarație ca fiind umilitoare și jignitoare la adresa tuturor femeilor care dețin o funcție publică, care au o viață profesională de succes, dar care din diferite motive nu au copii”, a scris consiliera municipală. 

„Zece ani mai târziu, Aurelian Bădulescu, promovat într-o funcție înaltă la Curtea de Conturi este decorat cavaler în grad de merit de dumneavoastră. Cum credeți că ne simțim noi, femeile umilite, jignite, denigrate și amenințate de către proaspătul dumneavoastră cavaler? Cum credeți că se simt femeile din România care și-au pus toată încrederea în dumneavoastră și în 2014, și în 2019? Cum ar trebui să ne simțim în țara în care abuzul împotriva femeilor nu este sancționat corespunzător? Ci dimpotrivă, este premiat la cel mai înalt nivel”, i-a scris Ciceală lui Iohannis. 

Ea îi transmite președintelui că România se află pe primul loc în Europa la numărul victimelor violenței domestice și pe primul loc la numărul mamelor minore.

„Comportamentul acestui politician este premiat se pare în fiecare an (cu sinecuri pe 9 ani, anul trecut), iar acum este premiat cu rangul de merit și făcut cavaler de omul cu cea mai importantă tribună publică. Ce credeți că spune asta femeilor din România despre ce crede despre ele societatea românească în ansamblul ei?”, își continuă scrisoarea Ana Ciceală. 

În final, ea îi cere președintelui Iohannis să revizuiască decizia prin care i-a acordat lui Bădulescu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler:

„Domnule președinte Klaus Iohannis, în numele femeilor din România care au suferit umilințe, denigrări, atacuri la demnitatea umană, recunoscute sau nu în instanță, al femeilor care sunt victimele violențelor și al abuzurilor, al tinerelor fete care își doresc o viață normală, să se simtă respectate și protejate în România, vă cer să reanalizați motivele care au stat la baza acordării acestei distincții lui Aurelian Bădulescu și să i-o retrageți conform legii, punând în aplicare art.51, alin. b) din legea 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României”. 

Ana Ciceală a candidat din postura de independentă pentru funcția de primar a Sectorului 3, la alegerile locale din 9 iunie, însă s-a clasat pe locul 3, după Robert Negoiță (PSD) și Ștefan Judele (USR).

Mandatul Anei Ciceală de consilier general se încheie în această toamnă. Ea nu a mai candidat pentru un nou mandat la alegerile din iunie. 

Aurelian Bădulescu: Sunt mai slobod la gură

Aurelian Bădulescu a spus că a primit „cu bucurie” decorația de la Iohannis. El a adăugat că distincția i-a fost acordată pentru activitatea sa la Curtea de Conturi, unde este consilier.

„Ați auzit multe de mine, dar că am băgăt mâna în visteria Primăriei Capitalei asta nu. A, că sunt eu mai slobod la gură, am înțeles. Dar nimic mai mult”, a spus Bădulescu pentru Buletin de București.

Aurelian Bădulescu a fost viceprimar în mandatul de primar al Gabrielei Firea (2016-2020). El a devenit în 2020 consilier general al municipiului București, după ce a candidat la Primăria Sectorului 3, dar a pierdut.

În octombrie 2023, a fost numit, de către Parlament, la propunerea PSD, pentru funcția de consilier de conturi la Curtea de Conturi a României. Aurealian Bădulescu a fost în centrul mai multor scandaluri în trecut. În 2020, a publicat pe Facebook o fotografie cu Klaus Iohannis asemănat cu Hitler.

INTERVIURILE HotNews.ro