Sari direct la conținut

Cristian Tudor Popescu atac la Iohannis după ce l-a decorat pe fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu. Apelativ dur folosit de jurnalist

HotNews.ro
Cristian Tudor Popescu - CTP la podcastul Recorder, Foto: Captura de ecran
Cristian Tudor Popescu - CTP la podcastul Recorder, Foto: Captura de ecran

Jurnalistul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a descris în termeni categorici decizia Administrației Prezidențiale de a-l decora, printre alții, pe fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, pe care l-a numit ”antisemit, anti UE, scârnăvie, cavalerul sinistrei figuri”

După ce președintele Klaus Iohannis l-a decorat zilele trecute printre alții pe Aurelian Bădulescu cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu prilejul aniversării a 160 de ani de la înființarea Curții de Conturi (unde Bădulescu este consilier), CTP a reacționat pe Facebook.

Într-un text cu titlul „Cavalerul Sinistrei Figuri”, jurnalistul îl descrie pe fostul viceprimar: „Parcă pentru a-i încuraja  pe cei care l-au votat de două ori președinte să-l voteze și a treia oară, făcându-l senator, încăpreședintele Iohannis l-a înnobilat pe fostul viceprimar al lui G. Firea, Aurelian Bădulescu, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler.  Prin urmare, Sir Bădulescu. Una dintre scârnăviile cele mai abjecte care s-au învârtit vreodată în spațiul public dâmbovițean. Antisemit, anti UE, anti bun-simț, anti orice. Cavalerul împăratului Klaus. 

 În opinia subsemnatului, orice deținător al unei decorații de la Iohannis care nu i-o returnează acum la Cotroceni, atârnată de coada unui câine de pripas, se situează sub demnitatea maidanezului”, a scris jurnalistul.

Fostul viceprimar al Bucureștiului din perioada 2016-2020, care în prezent este consilier de conturi la Curtea de Conturi a României, a fost decorat de președintele Klaus Iohannis pe 17 septembrie cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Fostul viceprimar a menționat, pentru Buletin de București, că decorația i-a fost acordată pentru activitatea sa de la Curtea de Conturi, unde a contribuit la prinderea mai multor „hoți”.

„Decorația domnul Iohannis mi-a dat-o. Deci, domnul președinte trebuie întrebat ce a avut în vedere când m-a decorat.

Dar motivele pentru care mi-a dat acea decorație au legătură cu activitatea mea din ultimul an de la Curtea de Conturi, adică pentru toți hoții pe care i-am prins”, a precizat Aurelian Bădulescu despre decorația de la Iohannis.

De la viceprimar la consilier general și consilier la Curtea de Conturi

Fostul viceprimar din mandatul Gabrielei Firea a devenit din 2020 consilier general al municipiului București, după ce a candidat la Primăria Sectorului 3, dar a pierdut.

În octombrie 2023, a fost numit, de către Parlament, la propunerea PSD, pentru funcția de consilier de conturi la Curtea de Conturi a României.

Aurealian Bădulescu a fost în centrul mai multor scandaluri în trecut. De exemplu, în 2017, o consilieră USR îl acuza că a făcut-o prostituată.

În 2020, Bădulescu a bifat un nou derapaj, postând pe Facebook o fotografie cu Klaus Iohannis, asemănat cu Hitler.

INTERVIURILE HotNews.ro