Sari direct la conținut

Anchetă în Franţa după ameninţări cu moartea primite de sportivi israelieni

HotNews.ro
Anchetă în Franţa după ameninţări cu moartea primite de sportivi israelieni
Forțe de ordine la Jocurile Olimpice de la Paris (Foto: Walter Arce/ZUMA Press Wire/Shut / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Poliţia franceză a deschis o anchetă cu privire la ameninţări cu moartea primite de trei sportivi israelieni la Jocurile Olimpice de la Paris, a anunţat duminică procuratura din Paris.

Ofiţerii de combatere a criminalităţii informatice investighează, de asemenea, publicarea datelor personale ale sportivilor pe reţelele sociale, vineri, şi încearcă să obţină eliminarea acestora, au afirmat procurorii într-un comunicat, potrivit Reuters și News.ro.

Într-un comunicat difuzat joi, Direcţia naţională israeliană pentru securitate cibernetică a declarat că, în urma unei investigaţii, a ajuns la concluzia că hackerii iranieni au creat canale de social media pentru a publica informaţii personale despre membrii delegaţiei israeliene şi pentru a le trimite mesaje de ameninţare.

În aceeaşi zi, ministrul israelian de externe l-a avertizat pe omologul său francez cu privire la un potenţial complot susţinut de Iran pentru a viza sportivii şi turiştii israelieni în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Sportivii israelieni prezenţi la JO sunt escortaţi la şi de la concursuri de unităţi tactice de elită şi beneficiază de protecţie 24 de ore din 24 pe toată durata Jocurilor Olimpice, spun oficialii. Serviciul de securitate internă al Israelului, Shin Bet, contribuie la menţinerea securităţii.

„Sprijin total pentru măsurile care sunt luate de autorităţile franceze”, a declarat o sursă diplomatică israeliană. „Acest lucru transmite un mesaj important persoanelor şi organizaţiilor care încearcă să ameninţe sportivii”, a adăugat sursa respectivă.

INTERVIURILE HotNews.ro