Sari direct la conținut

​ANM: Norul de fum din zona Cernobîl se va deplasa către estul Ucrainei şi sud-vestul Rusiei

HotNews.ro
Cernobil, Ucraina, Foto: Graham Harries / Shutterstock Editorial / Profimedia
Cernobil, Ucraina, Foto: Graham Harries / Shutterstock Editorial / Profimedia

Norul de fum din zona Cernobîl (Ucraina) se va deplasa către estul Ucrainei şi sud-vestul Rusiei, în perioada 20 – 22 mai 2022, având în vedere că direcţia dominantă a vântului va fi dinspre vest către est, informează vineri Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

„Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind deplasarea norului de fum din zona Cernobîl, Ucraina, pe parcursul intervalului 20-22 mai, se apreciază că direcţia dominantă a vântului va fi dinspre vest către est, astfel că tendinţa de evoluţie a norului de fum va fi de deplasare către estul Ucrainei şi sud-vestul Rusiei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări sâmbătă (21 mai) şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 mai), când se vor înregistra rafale, în general, de 55 – 65 km/h”, se menţionează într-un comunicat difuzat de ANM și citat de Agerpres.

Potrivit meteorologilor, în zona de evoluţie a norului de fum, în intervalul 20 – 22 mai, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată pe parcursul zilei de sâmbătă.

Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă (SES) din Ucraina a anunţat miercuri că un puternic incendiu a izbucnit în districtul Vîşhorod din regiunea Kiev, în pădurea de lângă Zona de Excludere de la Cernobîl, afectând o suprafaţă de 45 de hectare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro