Sari direct la conținut

Antena 1 şi Romania TV, bune de plată după difuzarea unei știri false despre manelistul Culiţă Sterp. CNA nu a dat sancțiune

HotNews.ro
Culiță Sterp, Foto: Captura YouTube
Culiță Sterp, Foto: Captura YouTube

Manelistul Nicolae Sterp, cunoscut drept Culiță Sterp, a câștigat procesele intentate împotriva posturilor de televiziune România TV și Antena 1, după ce au relatat că tânărul a provocat moartea unui om într-un accident rutier în 2016, conform Pagina de Media.

Instanța a decis ca Antena 1 să-i plătească manelistului daune morale de 75.000 de lei, în timp ce Romania TV, în solidar cu Roxana Ciucă, reporterul care a relatat despre acest subiect, 100.000 de lei.

Antena 1 și România TV au difuzat știri, în 2022, atât la TV, cât și pe site-urilor lor că Nicolae Sterp ar fi fost implicat într-un accident rutier, ulterior fugind de la fața locului.

Posturile de televiziune au relatat în acest context că manelistul ar fi fost condamnat în 2020 pentru ucidere din culpă după ce a provocat un accident mortal în 2016.

După difuzarea ştirilor false privind accidentul din 2016, Culiță Sterp a dat în judecată cele două posturi TV, câştigând procesele pe fond, de la Tribunalul Huneodara, dar şi apelurile, la Curtea de Apel Alba Iulia.

De fapt, ar fi fost vorba despre o confuzie de nume, iar persoana condamnată în 2020 pentru că a ucis un om nu este cântărețul de manele, notează clujust.ro, care a semnalat încă din 2022 că este vorba despre o coincidență de nume.

Deciziile nu sunt definitive și pot fi atacate cu rescurs.

Ştirile false difuzate de Romania TV şi de Antena 1 au fost reclamate şi la Consiliul Naţional al Audiovizualului, dar nu a dat nicio sancțiune.

Forul nu a considerat că există încălcări după ce au urmărit imaginile de pe cele două posturi şi au audiat reprezentanţii, mai notează Pagina de Media.

INTERVIURILE HotNews.ro