Sari direct la conținut

Aproximativ 1 din 10 copii a rămas cu simptome după vindecarea de Covid – sondaj israelian

HotNews.ro
Copil vaccinat impotriva coronavirusului, Foto: Roman Lacheev / Alamy / Profimedia Images
Copil vaccinat impotriva coronavirusului, Foto: Roman Lacheev / Alamy / Profimedia Images

Formele severe de Covid sunt comune printre adulții care s-au îmbolnăvit, dar există o lipsă de date în ceea ce privește impactul asupra tinerilor, care sunt de departe mai puțin expuși la complicații severe. Cu toate acestea, aproximativ 1 din 10 copii a rămas cu simptome după ce s-au vindecat de Covid, potrivit ministerului Sănărății, relatează Reuters.

Ministerul Sănătății din Israel a facut un sondaj de opinie în iunie care a vizat 13.834 de părinți ai copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani care s-au recuperat de Covid.

Întrebarea a fost: dacă copiii lor au avut simptome care au persistat și după ce s-au vindecat de Covid, inclusiv probleme de respirație, letargie și pierderea gustului și a mirosului.

Ministerul a spus că 11,2% din copii au avut simptome și după recuperare. Cifra a scăzut la 1,8 – 4,6 la șase luni după o boală acută, în timp ce copiii mai mari au avut de suferit mai mult.

Ministerul nu a menționat vaccinurile sau impactul lor. Sondajul a fost făcut în timp ce copiii de 12-15 ani deveneau eligibili pentru a fi vaccinați.

Un studiu britanic recent a dezvăluit că 1 din 7 copii ar putea avea simptome legate de Covid la câteva luni după ce au fost testați pozitiv cu coronavirus.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro