Sari direct la conținut

Arabia Saudită va vinde acţiuni Aramco de 13,1 miliarde de dolari, testând interesul investitorilor internaţionali

HotNews.ro
Rafinărie Aramco din Arabia Saudită, Foto: TASS / ddp USA / Profimedia
Rafinărie Aramco din Arabia Saudită, Foto: TASS / ddp USA / Profimedia

Arabia Saudită şi bancherii săi vor începe duminică să primească comenzi pentru acţiuni în valoare de până la 13,1 miliarde de dolari la gigantul său energetic Aramco, într-un test major al interesului investitorilor internaţionali, potrivit News.ro care citează Reuters.

Într-un anunţ mult aşteptat de joi, regatul şi Aramco au detaliat planurile de a vinde până la 0,7% în compania petrolieră controlată de stat, 10% din ofertă fiind rezervată investitorilor de retail, în funcţie de cerere.

Preluarea comenzilor se va desfăşura până pe 6 iunie, iar preţul ofertei va fi stabilit pe 7 iunie.

Oferta – cu nume de cod Project Bond, conform surselor – a fost urmărită de luni de zile ca un pas cheie în atragerea unei game mai largi de investitori după oferta publică iniţială (IPO) record a Aramco din 2019.

Mişcarea va susţine şi programul uriaş de diversificare a economiei regatului.

Tranzacţia va fi un test ak interesului penhtru pieţele din Arabia Saudită, după cererea modestă din partea investitorilor internaţionali pentru IPO, pe fondul preocupărilor legate de o evaluare ridicată, controlul guvernului saudit şi tranziţia energetică de la hidrocarburi.

Investitorii internaţionali au fost la fel de reticenţi în ceea ce priveşte mega-proiectele regatului, de la staţiuni pe plajă la oraşe noi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro