Sari direct la conținut

Arestat după 47 de ani de la comiterea unei crime. Un bărbat a ucis cu cuțitul două femei în 1977

HotNews.ro
Arestat după 47 de ani de la comiterea unei crime. Un bărbat a ucis cu cuțitul două femei în 1977
Shane Patton (dreapta), șeful poliției din statul australian Victoria Foto: MARK PETERSON / AFP / Profimedia

Un bărbat de 65 de ani a fost arestat la Roma pentru uciderea a două femei în anul 1977, la Melbourne, a anunțat poliția australiană, potrivit AFP.

În urmă cu 47 de ani, Suzanne Armstrong (27 de ani) și Susan Bartlett (28 ani) au fost găsite înjunghiate la domiciliul lor din Melbourne.

Poliția australiană va demara procedurile de extrădare a suspectului, un cetățean greco-australian arestat joi pe aeroportul din capitala italiană.

Suspectul a fost identificat datorită unui test ADN care provenea de la un membru al familiei, potrivit tabloidului australian The Age of Melbourne. Bărbatul reținut la Roma locuia în Grecia. Deocamdată aceste informații nu au fost confirmate de către poliție.

„Timp de mai bine de 47 de ani, inspectorii de la brigada omoruri au muncit fără răgaz pentru a-l descoperi pe vinovat” a declarat Shane Patton, comisar principal al poliției statului Victoria.

Trupurile celor două femei au fost găsite sfâșiate de lovituri de cuțit pe 13 ianuarie 1977. Fiica Suzannei, pe atunci în vârstă de 16 luni, a fost descoperită teafără în pătuțul său.

Episodul a marcat profund populația locală, devenind cunoscut sub numele de „crimele din strada Easey”.

INTERVIURILE HotNews.ro