Sari direct la conținut

Armata regulată rusă pare să devină „vioara întâi” în Bahmut / Ce fac trupele Wagner

HotNews.ro
Orașul Bahmut, distrus aproape complet de o bătălie ce durează de luni de zile, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Orașul Bahmut, distrus aproape complet de o bătălie ce durează de luni de zile, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Operațiunea ofensivă a Grupului Wagner din estul orașului Bahmut pare să fi intrat într-o pauză tactică temporară și rămâne neclar dacă luptătorii Wagner își vor păstra predominanța operațională în viitoarele ofensive rusești din oraș, spune Institutul pentru Studiul Războiului în ultima evaluare.

Nu au mai fost raportate acțiuni ofensive ale luptătorilor Wagner dinspre estul Bahmutului către zona centrală a orașului de marți, când forțele rusești au capturat partea aflată la est de râul Bahmuțka.

Luptătorii Wagner au desfășurat asalturi frontale extrem de costisitoare în estul Bakhmutului timp de nouă luni și probabil că nu sunt pregătiți să desfășoare o traversare a râului Bahmuțka spre centrul orașului în acest moment.

Ofensiva frontală asupra estului orașului a consumat probabil o cotă semnificativă din personalul și resursele Wagner, deși nu este încă evident dacă acest efort a făcut ca ofensiva Wagner să fi trecut de punctul culminant.

Purtătorul de cuvânt al grupării ucrainene de forțe din estul Ucrainei, Serhii Cherevaty, a declarat joi că un număr tot mai mare de forțe rusești aeropurtate și mecanizate nespecificate au sosit recent la Bahmut.

Venirea unui număr sporit de forțe rusești convenționale în zonă poate sugera că forțele rusești intenționează să compenseze lipsa de capacitate ofensivă Wagner din Bahmut cu noi trupe convenționale.

Este posibil ca luptătorii Grupului Wagner să efectueze, de asemenea, o pauză tactică temporară pentru a aștepta aceste întăriri convenționale rusești și pentru a se reaproviziona în vederea pregătirii unor noi operațiuni cu mare cost uman și de echipamente în centrul Bahmutului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro