Sari direct la conținut

Atac armat la Detroit. Printre persoanele rănite se află și copii

HotNews.ro
Atac armat la Detroit. Printre persoanele rănite se află și copii
Atac armat la Detroit Foto:JEFF KOWALSKY / AFP / Profimedia

Aproximativ 10 persoane, inclusiv copii, au fost rănite într-un atac armat produs într-un parc acvatic administrat de un oraş lângă Detroit, sâmbătă seara, a declarat poliţia, care a numit incidentul ca fiind împuşcături aleatorii, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Suspectul era încă în libertate sâmbătă târziu, dar poliţia credea că a fost încolţit într-o casă din apropiere. Arma a fost găsită la faţa locului, a spus poliţia.

Un bărbat a coborât dintr-un vehicul în faţa parcului Brooklands Plaza Splash Pad, în Rochester Hills, Michigan, în jurul orei 17:00. (21:00 GMT) şi a tras aproximativ 30 de focuri cu o armă semiautomată Glock de 9 mm, reîncărcând-o de mai multe ori, a declarat şeriful din comitatul Oakland, Michael Bouchard, într-o conferinţă de presă.

Nu a fost imediat clar dacă au existat decese, a spus poliţia, care a raportat iniţial cinci persoane împuşcate.

Rochester Hills se află la aproximativ 50 km nord de Detroit. Comunitatea vecină Oxford Township, tot în comitatul Oakland, a fost scena unui atac armat într-o şcoală, în 2021, în care elevul Ethan Crumbley, pe atunci în vârstă de 15 ani, a ucis patru elevi şi a rănit alţi şase elevi şi un profesor de la liceul Oxford.

„Este un pumn în abdomen, evident, pentru noi aici, în comitatul Oakland. Am trecut prin atâtea tragedii. Nici măcar nu înţelegem pe deplin ce s-a întâmplat la Oxford”, a spus Bouchard.

Guvernatorul din Michigan, Gretchen Whitmer, a spus pe X: ”Sunt cu inima frântă să aflu despre împuşcăturile din Rochester Hills”.

INTERVIURILE HotNews.ro