Sari direct la conținut

Atac asupra liniilor de telecomunicații din Franța, după trei zile de blocaj pe calea ferată din cauza „actelor de sabotaj”

HotNews.ro
Telefon fix în Franța SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia
Telefon fix în Franța SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

Mai mulți operatori de telecomunicații din Franța – unde au loc Jocurile Olimpice 2024 – au fost victimele unor acte de distrugere, duminică noapte. Cel puțin trei rețele de telecomunicații au fost vandalizate, iar utilizatorii lor au fost afectați, conform publicației franceze Le Parisien.

Opt unități administrative din Franța au rămas fără televiziune prin cablu, telefonie fixă și telefonie mobilă, după ce mai multe cabluri au fost tăiate în timpul nopții. Între orele 01:00 și 03:00, operatorul SFR a semnalat mai multe acte de vandalism simultane. Este vorba despre tăieri ale mai multor cabluri și fibre. Și rețelele Free și Bouygues au fost afectate. 

Zonele afectate sunt Hérault, Bouches-du-Rhône, Oise, Meuse, Drôme, Aude, Marne și Vaucluse.

Parisul nu a fost afectat de atacurile asupra rețelei de telecomunicații, iar Jocurile Olimpice se desfășoară fără incidente, scrie presa franceză. 

Guvernul a condamnat „cu cea mai mare fermitate aceste acte lașe și iresponsabile”, printr-o postare publicată pe platforma X de secretara de stat Marina Ferrari.

Incidentele au avut loc la trei zile după actele de sabotaj asupra rețelei TGV din Franța. De vineri și până luni dimineață, circulaţia trenurilor de mare viteză (TGV) a fost grav perturbată de incendii „coordonate”, iar aproximativ 800.000 de călători au fost afectați.

INTERVIURILE HotNews.ro