Sari direct la conținut

Atac combinat cu drone și rachete Neptun asupra bazei aeriane ruse Sakî din Crimeea. Armata ucraineană afirmă că a provocat „pagube serioase”

HotNews.ro
Bombardier strategic rusesc, Foto: Anton Novoderezhkin / TASS / Profimedia Images
Bombardier strategic rusesc, Foto: Anton Novoderezhkin / TASS / Profimedia Images

Forțele ucrainene au lovit în cursul nopții baza aeriană Sakî din Crimeea ocupată de Rusia, a declarat joi armata ucraineană, confirmând un atac care fusese anunțat anterior de o sursă din Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), transmite Reuters.

15:40Forțele rusești au doborât toate rachetele ucrainene care au încercat să atace baza aeriană Sakî din Crimeea, a scris joi pe canalul său de Telegram Oleg Kryuchkov, un consilier al șefului administrației locale instalate de Rusia, Serghei Aksyonov, transmite Reuters.

––

„Forțele de apărare ucrainene au efectuat un atac combinat asupra unei baze aeriene militare din apropierea orașului Sakî, în Crimeea ocupată temporar”, a declarat armata pe canalul său de Telegram.

Sursa din SBU a declarat pentru Reuters că atacul a provocat „daune serioase” echipamentelor de la bază.

Rusia nu a comentat până acum acest informații.

Armata rusă a declarat joi dimineață că a distrus 19 drone ucrainene deasupra Crimeei și a Mării Negre și nu a oferit detalii privind victimele sau pagubele.

Serviciul de securitate și marina ucraineană au lansat atacul în timpul nopții, potrivit sursei SBU.

„Loviturile Serviciului de Securitate și ale Marinei au atins ținta și au provocat daune serioase echipamentelor ocupanților”, a declarat sursa, precizând că s-au folosit mai întâi drone și apoi rachete de croazieră Neptun.

Sursa a precizat că cel puțin 12 avioane de luptă și un sistem portabil de apărare aeriană se aflau la baza din vestul Crimeei și că baza era folosită și ca bază de antrenament pentru operatorii de drone.

Reuters preciează că nu a putut verifica în mod independent aceste informații.

Kievul a declarat că o serie de atacuri în Crimeea săptămâna trecută au avariat două nave de patrulare rusești și au distrus un sistem sofisticat de apărare aeriană.

Miercuri, Kievul a declarat că forțele ucrainene au lovit un post de comandă al flotei rusești din Marea Neagră în apropiere de Sevastopol, în Crimeea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro