Sari direct la conținut

Atac la Moscova. Familiile suspecților, interogate de anchetatorii ruși în Tadjikistan

HotNews.ro
Suspecţi arestaţi în cazul atacului armat de la Crocus City Hall din Moscova, Foto: Sefa Karacan / AFP / Profimedia Images
Suspecţi arestaţi în cazul atacului armat de la Crocus City Hall din Moscova, Foto: Sefa Karacan / AFP / Profimedia Images

Anchetatorii ruși au mers marți în Tadjikistan, unde au interogat familiile celor patru bărbați acuzați de comiterea atacului armat de la o sală de concerte de lângă Moscova, au declarat pentru Reuters trei surse din serviciile de securitate tadjice.

Sursele citate, care nu au fost autorizate să comenteze public, au declarat că serviciile de securitate tadjice au adus familiile suspecților în capitala Dușanbe din orașele Vakhdat și Gissar, precum și din districtul Rudaki.

Președintele tadjik, Emomali Rahmon, a supravegheat personal ancheta din partea tadjică, au declarat sursele.

Rahmon a făcut luni primele declarații despre atacul armat din Moscova, pe care l-a numit un „eveniment rușinos și teribil” și i-a îndemnat pe tadjici să își protejeze copiii de influențele dăunătoare.

Patru bărbați din Tadjikistan au fost arestați preventiv pentru două luni sub acuzația de terorism, fiind suspectați de comiterea atacului.

Presupușii atacatori au fost torturați înainte de a fi aduși în fața instanței, unde trei dintre ei și-au recunoscut vinovăția.

Alți trei, tot de origine tadjică, au fost arestați preventiv sub suspiciunea de complicitate.

Statul Islamic a declarat că este responsabil pentru atac și a publicat imagini video care, potrivit acestuia, arată masacrul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro