Sari direct la conținut

Atacul la Charlie Hebdo, revendicat de Al-Qaida in Peninsula Arabia: "Vor fi noi atacuri in SUA, Franta si Marea Britanie din cauza actelor de blasfemie"

HotNews.ro

Al-Qaida in Peninsula Arabica a organizat si a coordonat atacul comis la redactia Charlie Hebdo, afirma un lider al grupului terorist, explicand ca este un act de razbunare dupa ofensarea Profetului Mahomed si amenintand SUA, Franta si Marea Britanie cu noi atacuri din cauza „actelor de blasfemie”, relateaza Mediafax.

Organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabica (AQAP), filiala yemenita a retelei teroriste Al-Qaida, afirma ca a transmis mesajul de revendicare abia acum pentru a nu periclita actiunile autorilor atacului terorist.

„Unii dintre fiii Frantei au fost lipsiti de respect fata de Profetul Mahomed, astfel ca un grup de soldati credinciosi ai jihadului au mers la ei si le-au aratat ce inseamna respectul si care sunt limitele libertatii de exprimare. Soldatii care il iubesc pe Allah si pe profeti au venit la voi, nu s-au temut de moarte, au iubit martiriul pentru cauza lui Allah”, afirma Harith bin Ghazi Al-Nadhari, un lider al organizatiei Al-Qaida in Peninsula Arabica responsabil de aplicarea Sharia (legea islamica).

„Lumea se intreaba care este legatura dintre fratii care au comis operatiunea contra redactiei Charlie Hebdo si Al-Qaida. (…) Operatiunea a fost coordonata de conducerea AQAP, iar tinta a fost aleaga cu grija, pentru a razbuna ofensele aduse onoarei Profetului Mahomed. Tinta a fost aleasa in Franta din cauza rolului evident al acestei tari in razboiul impotriva islamului in natiuni oprimate”, adauga liderul terorist, citat de Institutul SITE, care monitorizeaza site-urile islamiste.

„Operatiunea este rezultatul amenintarilor seicului Osama ben Laden (fostul lider al retelei Al-Qaida – n.red). El a avertizat Occidentul asupra consecintelor persistentei in blasfemii impotriva valorilor sfinte musulmane. Am intarziat cu mesajul de revendicare din ratiuni care tineau de siguranta autorilor operatiunii”, explica Al-Nadhari.

„Operatiunea comporta avertismente importante adresate tarilor occidentale. Ofensele aduse valorilor sacre musulmane si protejarea celor care comit blasfemii vor avea un pret mare, iar pedepsele vor fi severe. Crimele tarilor occidentale, in principal ale Americii, Marii Britanii si Frantei vor fi urmate de riposte pe teritoriile acestor tari”, ameninta liderul terorist intr-o inregistrare audio de aproape 6 minute.

„O, popor francez: este mai bine pentru voi sa incetati agresiunile contra tarilor musulmane, pentru ca in acest mod poate veti trai in siguranta. Insa, daca veti continua razboaiele contra lui Allah si a Profetului Mahomed, nu veti fi siguranta”, incheie Al-Nadhari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro