Sari direct la conținut

Au cumpărat un tiny house de 36 metri pătrați și l-au transformat într-o casă cu mansardă

HotNews.ro
Au cumpărat un tiny house de 36 metri pătrați și l-au transformat într-o casă cu mansardă

În plină pandemie, un cuplu de tineri din Târgu-Mureș a hotărât să se mute din chiria de la bloc într-o casă pe pământ. Cu o listă foarte clară de dorințe și nevoi, dar și un fond de economii făcut din timp, Andreea și Andrei au cumpărat un tiny house aflat la cinci minute de centru, pe un teren de 1000 metri pătrați.

Locuință are 54 metri pătrați utili, cu două poduri și un beci, iar curtea 1.000 de metri pătrați.

În 2017, Andreea și Andrei s-au cunoscut pe terasa unui bar din București și s-au îndrăgostit la prima vedere. Ea se întorsese din Rotterdam, unde terminase facultatea, iar el venise din Târgu-Mureș, unde locuia și conducea o fabrică de mobilier pentru export.

„Ne-am hotărât să ne căsătorim la șase luni după ce ne-am cunoscut, iar în noiembrie 2018, după nuntă, m-am mutat și eu la Târgu-Mureș”, spune tânăra care lucrează ca marketing manager într-o multinațională.

Odată mutați împreună, primii doi ani i-au locuit în chirie, într-un apartament din oraș, dar la început de pandemie au luat o decizie importantă – să se mute la curte. Au făcut o listă foarte clară cu ceea ce-și doresc de la noua locuință: teren pe un deal care să fie aproape de oraș, dar preferabil în oraș. Să aibă o priveliște frumoasă, fără vecini, și o casă mică, de aproximativ 50-60 metri pătrați. Dar cel mai important era să se încadreze în banii pe care îi aveau puși deoparte, ca să nu ceară credit vreunei bănci.

Citiți continuarea articolului pe site-ul nostru de home&living www.lovedeco.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro