Sari direct la conținut

Autoarea eseului „Cum să-ți ucizi soțul” a fost condamnată la închisoare pe viață pentru uciderea soțului

HotNews.ro
Nancy Crampton Brophy a fost condamnata la inchisoare pe viata, Foto: Dave Killen / The Associated Press / Profimedia Images
Nancy Crampton Brophy a fost condamnata la inchisoare pe viata, Foto: Dave Killen / The Associated Press / Profimedia Images

Nancy Crampton Brophy, autoarea americană care a scris eseul „Cum să îți ucizi soțul”, a fost condamnată luni la închisoare pe viață pentru uciderea soțului ei, anunță CBS News.

Sentința a fost pronunțată luni după ce la sfârșitul lunii mai un juriu a găsit-o vinovată pe femeie de uciderea soțului ei în 2018. Ea fusese arestată de polițiștii din statul american Oregan în septembrie 2018, aceasta fiind pusă sub acuzare pentru crimă și folosirea ilegală a unei arme.

Șoțul acesteia, Dan Brophy, un bucătar şef în vârstă de 63 de ani, a fost împușcat mortal, pe 2 iunie, într-o bucătărie din Institutul Culinar din Oregon, unde era profesor, conform presei locale.

Judecătorul Cristopher Ramras a anunțat luni că aceasta va putea fi eliberată pe cauțiune după 25 de ani de detenție. Brophy are în prezent 71 de ani.

Femeia se află în arest din septembrie 2018, iar la aflarea verdictului pronunțat pe 26 mai nu a avut nicio reacție vizibilă.

„Cum să-ți ucizi soțul”

În 2011, femeia a scris un eseu intitulat „Cum să-ți ucizi soțul”, în care explică în detaliu diferite metode pentru comiterea unei crime imposibil de elucidat. Eseul a fost invocat în proces de către un procuror, însă în cele din urmă judecătorul l-a exclus ca probă pe motiv că a fost scris cu mult înainte.

În eseul său, femeia enumera printre posibilele motive ale unei crime aspectele financiare, minciuna, infidelitatea. Ea vorbea și despre eventuale arme ale crimei – cuțitele, cu „sânge pretutindeni”, otrava, „considerată arma unei femei”, prea ușor de depistat, și pistoalele, „zgomotoase, necesitând o anumită îndemânare”.

Procurorii au arătat în fața instanței că scriitoarea ar fi fost motivată de probleme financiare și de o poliță de asigurare de viață, însă Crampton Brophy a susținut că nu a avut niciun motiv să-și ucidă soțul, iar problemele lor financiare fuseseră în mare parte rezolvate prin încasarea unei părți a banilor dintr-un fond de pensii.

Însă după ce au deliberat timp de două zile, jurații au găsit-o vinovată pe Nancy Crampton Brophy pentru crimă de gradul doi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro