Sari direct la conținut

Autoritate germană: Vaccinul AstraZeneca este extrem de eficient / Reacția, după ce vaccinul a întâmpinat rezistență în unele țări europene din cauza efectelor secundare

HotNews.ro
Vaccinul AstraZeneca, Foto: Prabin Ranabhat/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
Vaccinul AstraZeneca, Foto: Prabin Ranabhat/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Autoritatea de reglementare din domeniul vaccinurilor din Germania a spus joi că vaccinul contra Covid-19 al AstraZeneca este ”extrem de eficient”, iar reacțiile după administrarea acestuia sunt de scurtă durată, acest mesaj venind după ce o parte a personalului sanitar sau esențial a refuzat imunizarea cu acest produs, transmite Reuters.

Autoritățile sanitare din câteva țări europene – inclusiv din Germania – se confruntă cu o opoziție față de acest vaccin după ce efectele adverse au făcut ca angajați din spitale sau lucrători esențiali să-și ia zile de concediu medical.

Într-un comunicat de presă distribuit pe Twitter și de ministrul german al sănătății, Jens Spahn, Institutul Paul Ehrlich (PEI) a spus că vaccinul AstraZeneca ”previne apariția Covid-19 în majoritatea cazurilor sau ușurează simptomele dacă boala totuși apare”.

”Reacțiile la vaccin apar relativ frecvent după administrare. Dar sunt de scurtă durată și, de obicei, reflectă săpunsul imunitar normal al organismului la vaccinare”, potrivit sursei citate.

PEI spune că a fost notificat despre informațiile din unele clinici despre creșterea numărului de angajați care s-au simțit rău după ce au primit vaccinul AstraZeneca, printre reacțiile apărute fiind febra, frisoane, dureri de cap, dureri musculare sau o stare generală de rău”.

Spahn a răspuns miercuri informațiilor că unii lucrători esențiali sunt reticenți în a primi vaccinul AstraZeneca din cauză că unii au suferit efecte secundare puternice, spunând că produsul este atât sigur, cât și eficient.

”M-aș vaccina cu el imediat”, a declarat Spahn jurnaliștilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro