Sari direct la conținut

„Avanpostul estic al Ucrainei”, atacat de ruși cu un roi de drone și rachete

HotNews.ro
Soldați ruși folosind drone, Foto: Vitaly Nevar / Sputnik / Profimedia
Soldați ruși folosind drone, Foto: Vitaly Nevar / Sputnik / Profimedia

Cel puțin opt persoane au fost rănite și zeci de clădiri au fost avariate într-un atac aerian rusesc în cursul nopții asupra regiunii Dnipropetrovsk, au anunțat luni oficiali ucraineni, adăugând că sistemele de apărare aeriană au distrus 20 de drone și patru rachete de croazieră, transmite Reuters.

„Invadatorii ruși au atacat instalații militare și de infrastructură ale avanpostului estic al Ucrainei – orașul Dnipro”, potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene pe canalul Telegram.

„Atacul a fost efectuat de 16 tipuri diferite de rachete și 20 de drone de atac Shahed-136/131″, în timp ce apărarea aeriană a doborât 20 de drone rusești și patru rachete de croazieră, susțin Forțele Aeriane.

Cel puțin un om a fost rănit în atacul asupra orașului Dnipro, iar șapte persoane au fost rănite într-un atac asupra districtului Synelnykivskyi din regiunea Dnipropetrovsk, a declarat guvernatorul Serhiy Lysak, pe Telegram.

Zeci de clădiri, inclusiv case particulare, blocuri de apartamente și infrastructură administrativă au fost avariate sau distruse, a precizat el.

Reuters precizează că nu a reușit să verifice independent aceste informații.

Urmărește ultimele evoluții din a 453-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro