Sari direct la conținut

„Avem foarte mari probleme cu drogurile”. Un primar a anunțat că pune 3.000 de camere video pe străzi

HotNews.ro
Droguri, Foto: Sebastian L | Dreamstime.com
Droguri, Foto: Sebastian L | Dreamstime.com

Al doilea sector al Bucureștiului ca populație și suprafață, Sectorul 6, are peste 320.000 de locuitori. Dacă ar fi un singur oraș, e mai populat decât Clujul sau Iașiul. Anunțul primarului său, liberalul Ciprian Ciucu, că va monta mii de camere de luat vederi pe străzi a stârnit o dezbatere publică.

„Vreți să puneți 3.000 de camere de supraveghere în Sectorul 6 și ați fost acuzat că vreți să-i spionați pe cetățeni? Cum veți respecta intimitatea oamenilor?”, l-a întrebat HotNews.ro pe Ciprian Ciucu.

„Prostii. Cum adică supraveghem cetățenii? Eu, ca liberal, niciodată nu voi face asta”, a răspuns Ciucu. El a explicat inițiativa. „În primul rând, avem foarte mari probleme cu drogurile. Deci aceste camere sunt montate în special în zona școlilor, în părculețe, pentru a crește siguranța. Rolul acestor camere este de a crește capacitatea de intervenție a Poliției Locale. Oamenii vor mai multă siguranță”.

„Nu are nimeni acces la înregistrări în afara legii. Am verificat personal”

Rugat să detalieze cum va respecta asta regulile de intimitate personală, primarul a spus că „tot procesul nostru respectă, protecția datelor cu caracter personal. Aici să nu fie niciun fel de îndoială. Nu are nimeni acces la înregistrări în afara legii. Totul este foarte procedurizat, totul se face cu respectarea legii. Pentru că am verificat personal ca acest sistem să fie așa”.

„Deci nu se pune problema vreodată de a încălca intimitatea sau de a urmări, Doamne ferește pe cineva, în niciun caz”, a insistat primarul.

Ciucu a adăugat că „vom avea un centru în care camerele sunt doar așa, o parte, pentru că noi vrem să luăm date în timp real din tot sectorul”. Ce date? „Să avem conectați senzori de poluare a aerului, senzori de zgomot, vom avea un centru care va analiza datele, va monitoriza pe de o parte, iar după aceea aceste date vor fi evaluate, ne va arăta unde trebuie să intervenim, cu ce tipuri de politici trebuie să intervenim”, a mai spus Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro