Sari direct la conținut

Avertizare de vreme rea pentru aproape jumătate din țară. Cum va fi vremea în București

HotNews.ro
Meteorologii au emis joi o atenţionare Cod galben de furtuni, cu ploi torenţiale, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice şi grindină, începând de joi la prânz, în aproape jumătate din țară. În Capitală, vremea va fi călduroasă.
Ploaie torentiala, Foto: Shutterstock
Ploaie torentiala, Foto: Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică valabilă de joi, de la ora 12.00, până vineri, ora 3.00, în judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu şi în jumătatea estică a judeţelor Suceava şi Neamţ.

În Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în Oltenia şi la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp, conform meteorologii.

Vremea în București

În Bucureşti, joi, vremea va fi călduroasă, conform ANM. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 17 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 30…35 km/h.

INTERVIURILE HotNews.ro