Sari direct la conținut

Avocații lui Vlad Pascu acuză că tinerii uciși în accidentul de la 2 Mai erau băuți

HotNews.ro
Vlad Pascu , Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Vlad Pascu , Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Avocații lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai în care au fost uciși doi studenți, dau vina pe victime și susțin că acestea consumaseră cantități mari de alcool înainte de accident. Alin Trandafirescu, avocatul lui Pascu, a susținut, conform Antena 3, că în rapoartele emise în urma necropsiei victimelor apar valori care arată consumul de alcool.

Avocații lui Vlad Pascu încearcă înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu pentru autorul tragediei de la 2 Mai.

„În corpul persoanelor decedate s-a găsit alcool în sânge și în urină, cantități destul de mari, în sensul de 0,7 spre 1 la mie. Cred că acest element pe care îl regăsim în raportul de necropsie, care este probă în dosarul penal, ar trebui analizat strict ca circumstanță de comitere a infracțiunii, cum ne spune de altfel textul legal pe care îl invocăm la momentul înlocuirii arestului preventiv cu cel la domiciliu”, a declarat avocatul Alin Trandafirescu, citat de Antena 3.

Vlad Pascu va fi dus din penitenciar la spital pentru investigații

Aflat în arest preventiv, Vlad Pascu a primit acceptul judecătorilor de a fi dus la un spital din Constanța pentru investigații la inimă și rinichi, după termenul de judecată în fond din 20 septembrie. 

Vlad Pascu urma să fie dus, marți, la termenul de la Tribunalul Constanța, însă nu a fost prezent. El nu a putut fi audiat nici prin videoconferință, pentru că, spun apărătorii săi, a fost o problemă tehnică la sistemul Penitenciarului Poarta Albă. El a fost reprezentat de avocați.

Pe 19 august 2023, Vlad Pascu a lovit cu mașina un grup de pietoni care mergea în afara șoselei, pe acostament, în apropierea stațiunii 2 Mai, provocând moartea a doi tineri și rănirea altor trei. După accident, el a fugit de la locul faptei. A fost găsit ulterior de poliție în Vama Veche. În urma anchetei, autoritățile au descoperit că Pascu era sub influența drogurilor.

Roberta Dragomir și Sebastian Olaru, care au murit pe loc, aveau 20 și, respectiv, 21 de ani și erau studenți la Facultatea de Geografie a Universității București.

În octombrie, el a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere sub influența substanțelor interzise.

INTERVIURILE HotNews.ro