Sari direct la conținut

Benjamin Netanyahu, tur făcut în Fâșia Gaza: „Continuăm până la capăt, până la victorie” / Joe Biden: „O soluție cu două state este singura modalitate de a garanta o securitate pe termen lung”

HotNews.ro
Benjamin Netanyahu în Fâșia Gaza, printre soldații israelieni, Foto: Israeli Government (GPO) / Hando / AFP / Profimedia
Benjamin Netanyahu în Fâșia Gaza, printre soldații israelieni, Foto: Israeli Government (GPO) / Hando / AFP / Profimedia

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a făcut un tur al Fâșiei Gaza, unde a vorbit cu soldații și a vizitat unul dintre tunelurile care au fost descoperite, conform BBC. Președintele SUA, Joe Biden, a spus, din nou, că soluția celor două state este singura care ar putea aduce pace atât israelienilor, cât și palestinienilor, conform The Guardian.

„Suntem aici în Gaza cu luptătorii noștri eroici. Facem toate eforturile pentru a-i returna pe cei răpiți și, în cele din urmă, îi vom întoarce pe toți”, a spus Netanyahu.

El a spus că unul dintre obiectivele Israelului rămâne acela de a elimina organizația Hamas.

„Avem trei obiective pentru acest război: să eliminăm Hamas, să recuperăm toți răpiții noștri și să ne asigurăm că Gaza nu va deveni din nou o amenințare pentru statul Israel”, a spus premierul israelian.

El a dat asigurări că Israelul va lupta „până la victorie”.

„Sunt aici să spun prietenilor mei de aici, luptătorilor de aici, care îmi spun aceleași lucruri, și vă repet asta, cetățenilor lui Israel: continuăm până la capăt, până la victorie. Nimic nu ne va opri și suntem convinși că avem puterea, forța, voința și hotărârea de a atinge toate obiectivele războiului și o vom face”, a mai declarat Netanyahu.

Joe Biden: „O soluție cu două state este singura modalitate de a garanta o securitate pe termen lung atât a israelienilor, cât și a palestinienilor”

Joe Biden și-a reiterat apelurile pentru o soluție cu două state, într-un discurs ținut duminică seara.

„O soluție cu două state este singura modalitate de a garanta o securitate pe termen lung atât a israelienilor, cât și a palestinienilor, pentru a ne asigura că israelienii și palestinienii trăiesc deopotrivă în egală măsură de libertate și demnitate. Nu vom renunța să lucrăm pentru acest obiectiv”, a spus Biden.

El a spus că obiectivul SUA în acest moment este să prelungească armistițiul dintre Israel și Hamas, care a început vineri și durează cinci zile.

„Nimic nu este garantat și nimic nu este considerat de la sine înțeles, dar dovada că acest lucru funcționează (n. red.: armistițiul) se află în fiecare zâmbet și fiecare lacrimă pe care o vedem pe fețele acelor familii care se reîntâlnesc în sfârșit. Dovada este micuța Abigail. Alți peste 20 de copii, de 18 ani și mai mici, au fost eliberați… Au îndurat un calvar teribil. Acum pot începe o călătorie lungă”, spus Joe Biden.

Duminică, în al treilea schimb de prizonieri, au fost eliberați 17 ostatici luați de Hamas (printre care și un cetățean rus și o fetiță de patru ani cu dublă cetățenie, americano-israeliană).

În schimb, Israelul s-a angajat să elibereze 39 de palestinieni din închisori.

  • Citește cele mai recente informații legate de războiul dintre Israel și Hamas LIVETEXT, AICI.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro