Sari direct la conținut

Bilete la Summer Well, promise în campania electorală de la Buftea. Viceprimarul dezminte informațiile

Festivalul Summer Well, Foto: Inquam Photos / Stefan Sandu
Festivalul Summer Well, Foto: Inquam Photos / Stefan Sandu

​Un mesaj intrat în posesia HotNews.ro, transmis de pe numărul de telefon al viceprimarului din Buftea, Alexandru Vaida, le cere oamenilor să meargă „în număr cât mai mare” alături de „d-l primar”, pentru a arăta „forță” în ultimele zile din campania electorală. Cetățenilor li se promit, în schimbul participării lor la un miting electoral de susținere a primarului Gheorghe Pistol, bilete la festivalul Summer Well, organizat vara în localitate. Contactat de redacție, viceprimarul din Buftea a dezmințit informațiile.

„D-l primar vrea să arătăm în ultimele 2 zile (joi și vineri) de campanie electorală „forță”. Ne cere să venim în număr cât mai mare, iar cei care au prieteni care vor să vină cu noi, să îi aducem. Voi avea nevoie de numărul de telefon și de copie după buletinul de identitate al celor care ieșim împreună, pentru a fi înregistrați pe tabelul cu cei care vor primi prioritar invitații la Summer well. Campania de azi-joi 6 iunie începe la ora 18h din fața primăriei. Mulțumesc” – așa arată mesajul ajuns la oameni.

Este un mesaj pentru susţinătorii primarului pentru a-i convinge să meargă la mitingurile electorale organizate joi şi vineri. Mesajul a fost primit de oameni din anturajul edilului: angajaţi ai primăriei, ai centrului cultural, ai clubului de fotbal, susţine o sursă pentru HotNews.ro.

„Sunt oamenii conectaţi la sistem”, a spus aceasta.

Viceprimarul de pe numărul căruia a fost transmis mesajul: „Nu am de unde să știu despre ce e vorba”

HotNews.ro a sunat la numărul de telefon care a transmis mesajul, iar la telefon ne-a răspuns chiar viceprimarul din Buftea, Alexandru Vaida. Deși a răspuns la numărul de telefon de pe care a transmis mesajul, el a spus că nu știe despre ce este vorba.

„Fiind campanie electorală, orice mesaj poate să fie în spațiul public, produs, neprodus, deci nu, nu pot să vă spun nimic. Vă dați seama că în campaniile electorale se spun multe, se aud multe fake-uri, deci nu am de unde să știu despre ce e vorba”, a fost reacția viceprimarului când l-am întrebat ce știe despre mesajul în care oamenilor li se promit bilete la Summer Well.

Discuția dintre HotNews.ro și viceprimarul Alexandru Vaida a continuat:

– Dumneavoastră, ca apropiat al domnului primar, știți să se fi întâmplat așa?

– „Nu știu. Eu, din câte știu, domnul primar respectă foarte bine legile, caută să se încadreze în legalitate. Și echipa lui. Că se mai pot auzi vorbe, de la unii, de la alții, din exterior, e posibil”

– La noi a ajuns și un mesaj, care apare ca fiind transmis de dumneavoastră, în care le spuneați oamenilor că se pot strânge la acest miting electoral, că veți avea nevoie de copie după cartea de identitate, pentru a-i trece într-un tabel pentru a primi bilete la Summer Well. Dumneavoastră ați dat astfel de mesaje?

– „Nu am dat mesaje de genul ăsta. Nu știu, nu am auzit. În mod normal, mesaje de genul ăsta nu se dau. Că se mai discută una, alta în cercuri, dar nu cu implicarea domnului primar. Deci domnul primar nu a zis așa ceva”

– Dar dumneavoastră? Spuneți că nu ați transmis acest mesaj?

– „Chestii de genul ăsta nu se fac. Adică discuții se mai fac. Pur și simplu chestiuni de sloganuri electorale, deci oricine le poate face. Eu nu m-am băgat în chestia asta”

– Am înțeles, dar au fost astfel de discuții? Să reușiți cumva să îi convingeți pe oameni…

– „Nu, nu. Vă dați seama că eu cel puțin nu știu de ele”

– Deci nu știți să fi existat discuții ca oamenilor să le fie promise bilete la festival pentru a veni alături de primar.

– „Nu. Deci oamenii vin alături de primar care sunt convinși să vină alături de primar. Adică oamenii au o convingere. Se aduc unii pe alții, prieteni, și așa mai departe. Dar nu altfel”

– Deci nu pentru că ar primi un bilet sau altceva…

– „Nu. Se vine în campanie electorală din convingere, din simpatie, nu din altceva. Deci nu pentru un scop material sau chestii de genul ăsta”

Un bărbat din staff-ul de campanie a fost împușcat joi la Buftea

Un bărbat de 45 de ani a fost împuşcat în picior pe o stradă din Buftea, în timp ce împărţea pliante electorale. Conform unor martori citaţi de ProTV, făptaşul este un oponent politic, un tânăr de 29 de ani, care, după plângerea victimei, a fost găsit de Poliţie şi dus la secţie, relatează Buletin de București.

Întrebat despre acest incident, viceprimarul din Buftea a spus că a aflat despre incident abia vineri, la câteva ore de când a avut loc. „Am rămas uimit. Este vorba probabil despre niște dereglări psihice ale unor oameni care nu înțeleg lucrurile”, a spus Alexandru Vaida.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro