Sari direct la conținut

Biroul lui Netanyahu publică imagini cu „bebeluşi ucişi şi arşi” de Hamas. Premierul israelian i le-a arătat lui Blinken. Reacția secretarului american – VIDEO

HotNews.ro
Benjamin Netanyahu l-a primit la Ierusalim pe Antony Blinken, Foto: Jacquelyn Martin / AFP / Profimedia
Benjamin Netanyahu l-a primit la Ierusalim pe Antony Blinken, Foto: Jacquelyn Martin / AFP / Profimedia

Biroul de presă al premierului israelian Benjamin Netanyahu a publicat joi „fotografii îngrozitoare cu bebeluși uciși și arși de monștrii Hamas”, transmite CNN. Netanyahu i-a arătat aceste imagini secretarului de stat american Antony Blinken, în timpul vizitei sale la Ierusalim.

„Hamas este (o grupare) inumană. Hamas este ISIS”, se arată în postarea ce însoțește imaginile.

Cele trei fotografii arată trupurile carbonizate ale doi bebeluși și un altul plin de sânge.

În mesajul postat de biroul de presă se precizează că imaginile sunt unele dintre fotografiile pe care premierul Benjamin Netanyahu le-a arătat secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, în timpul vizitei sale de joi în Israel.

Reacția lui Antony Blinken

Secretarul de stat american a confirmat ulterior, în cursul unor declarații de presă, că lui și echipei sale i-au fost arătate imagini foto și video cu atrocitățile comise de Hamas în Israel împotriva civililor, inclusiv copii mici și bebeluși, imagini pe care le-a descris în final drept „copleșitoare”.

  • „E greu să găsesc cuvintele potrivite”, a declarat Antony Blinken despre imaginile ce i-au fost arătate, exprimându-și oroarea.
  • „Este dincolo de orice ar fi vrut cineva să își imagineze vreodată. Cu atât mai puțin să și vadă sau, Doamne ferește, să treacă prin asta”.
  • „Un bebeluș, un copil mic ciuruit de gloanțe. Soldați decapitați. Tineri arși de vii în mașinile lor sau în camerele în care s-au ascuns”.
  • „Aș putea continua, dar este pur și simplu depravare, în cel mai rău mod imaginabil, aproape că sfidează înțelegerea”, a spus el.

Masacrul din Kfar Aza

Presa din Israel a relatat zilele trecute că ​armata a descoperit orori de neimaginat într-o comunitate israeliană care a fost atacată sâmbătă de Hamas, inclusiv zeci de copii morți, unii decapitați.

Presa a fost invitată marți să vadă cum arată Kfar Aza, comunitatea masacrată de Hamas, în timp ce soldații scoteau cadavrele victimelor din casele în care au fost ucise. Satul se află în apropierea graniței cu Fâșia Gaza. Militarii ar fi descoperit aproximativ 40 de bebeluși și copii morți.

„Nu este un război, nu este un câmp de luptă. Vedeți bebelușii, mama, tatăl, în dormitoarele lor, în camerele lor de protecție și cum i-au ucis teroriștii. Este un masacru”, a declarat presei generalul-maior al IDF Itai Veruv.

Gruparea islamistă Hamas a negat miercuri că „a ucis copii” şi că „a decapitat şi atacat civili” în timpul ofensivei sale lansate sâmbătă asupra Israelului, susținând că sunt „acuzaţii inventate”.

Întrebat de AFP despre numărul de copii uciși în Kfar Aza, un purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe a transmis tot miercuri că: „Nu putem confirma nicio cifră în acest moment”.

Aproximativ 400 de persoane locuiau în Kfar Aza, o comunitate agricolă situată la 2 km de granița cu Fâșia Gaza, înainte de atacul Hamas.

Întrebați de AFP, mai mulți soldați israelieni desfășurați la fața locului au declarat că peste 100 de civili au fost uciși, poate chiar 150, inclusiv un număr necunoscut de copii.

Unul dintre soldați, care nu a dorit să fie identificat, a vorbit despre mutilări, inclusiv decapitări, dar a refuzat să spună mai multe.

_____

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro