Sari direct la conținut

Bombardamente israeliene la Beirut. Țintele au fost două cartiere rezidențiale

HotNews.ro
Bombardamente israeliene la Beirut. Țintele au fost două cartiere rezidențiale
Bombaramente la Beirut Foto: Daniel Carde/ZUMA Press Wire/Shu / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cel puţin 22 de persoane au fost ucise şi 117 au fost rănite în două lovituri israeliene la Beirut, joi seara, potrivit unui nou raport al Ministerului libanez al Sănătăţii, aceste raiduri fiind cele mai sângeroase în capitala libaneză de când Israelul şi Hezbollah sunt în război, relatează AFP.

Este a treia oară când forţele aeriene israeliene lovesc capitala libaneză de când atacurile transfrontaliere cu Hezbollah s-au transformat în război deschis pe 23 septembrie.

De obicei, raidurile israeliene vizează suburbiile din sudul capitalei libaneze, un bastion al milițiilor Hezbollah.

Loviturile lansate de Israel joi au avut loc, potrivit agenției libaneze de presă ANI, în cartierul rezidențial Ras al-Nabeh, dens populat, precum și în cel alăturat, Noueiri.

Potrivit unei surse din domeniul securității libaneze, una dintre aceste lovituri îl avea ca țintă pe un lider Hezbollah.

De asemenea, ONU a anunțat că armata israeliană a atacat, marți și miercuri, poziții ocupate de forțele de menținere a păcii trimise în Liban de Națiunile Unite (UNIFIL).

UNIFIL a spus că doi dintre militarii săi au fost răniți, după ce un tanc israelinan a tras asupra unui turn de supraveghere al cartierului general al forței ONU, situat la Naqoura. Turnul s-a prăbușit, iar cei doi soldați s-au rănit în cădere.

„Orice atac deliberat asupra forțelor de menținere a păcii este o încălcare gravă a dreptului umanitar internanțional”, se spune într-un comunicat al UNIFIL. Deocamdată, armata israeliană nu a comentat incidentul.

INTERVIURILE HotNews.ro