Bookflix – târg de carte pe litera.ro cu noutăți, reduceri și evenimente online
Din 27 mai, Editura Litera își așteaptă cititorii la târgul de carte Bookflix, pe litera.ro. Timp de 6 zile litera.ro este gazda online a mii de titluri din cele mai diverse domenii de interes, a noutăților editoriale, a ofertelor precum reduceri de până la 70%, transport gratuit la comenzi de peste 99 lei, cărți cadou, momente de lectură, concursuri tematice, evenimente de lansare și surprize pentru cei mai mici dintre cititori.
Aparițiile editoriale noi sunt disponibile în cadrul targului de carte online:
Devoratoarea de păcate, de Megan Campisi, colecția Buzz Books
O poveste captivantă despre trădare, putere, destinul femeii și strania libertate pe care ți-o poate oferi statutul de paria al societății – căci, așa cum va afla May, să fii un nimeni schimbă uneori totul… Un debut răsunător disponibil exclusiv la târgul de carte online Bookflix cu reducere de 40%.
Vanessa mea cea întunecată, de Kate Elizabeth Russell, colecția Buzz Books
Emoționantă și imposibil de lăsat din mână, cartea descrie cu măiestrie tulburările pe care le presupune uneori vârsta adolescenței, cu repercusiunile care derivă de aici, punând în discuție chestiuni de o importanță vitală, precum consimțământul, complicitatea, liberul-arbitru și statutul de victimă. Un roman profund răscolitor, o lectură absolut obligatorie, noutate Litera cu reducere 35% în cadrul târgului de carte Bookflix.
Luvru. Toate picturile
Picturile de la Muzeul Luvru reprezintă cea mai bogată și cea mai vastă colecție de artă europeană. Colecția de artă franceză din secolele XV și XVI este de neegalat iar lucrările geniilor din Renașterea italiană se numără printre cele mai cunoscute din lume. Creațiile pictorilor baroci flamanzi și olandezi redefinesc înțelegerea a ceea ce înseamnă timpurile moderne. Iar în ce îi privește pe pictorii spanioli, tablourile exprimă o forță și o pasiune unice. Fiecare pictură din colecția permanentă a Muzeului Luvru – 3 022 de lucrări în total – se regăsește în acest volum, o lucrare de excepție.
Riviera lui Chanel, de Anne De Courcy
Cu o distribuție impresionantă de personaje istorice care mai de care mai colorate, politicieni, scriitori și artiști – Winston Churchill, Salvador Dalí, ducele și ducesa de Windsor, Aldous Huxley și Edith Wharton –, având-o în centrul acțiunii pe enigmatica Coco Chanel –, Riviera lui Chanel reînvie cu vervă și o mulțime de date istorice o perioadă în care extreme precum luxul și teroarea nu au fost niciodată mai prezente.
Ghetoul interior, de Santiago H. Amigorena, colecția Clasici Contemporani Litera
Roman distins cu Premiul Goncourt – Alegerea României.
Cartea, cu puternice tușe autobiografice, se citește dintr-o răsuflare. Forța evocativă a autorului, stilul său direct, ce nu ocultează însă reflecția asupra condiției umane, captivează încă de la primul paragraf. Dincolo de lectură, cititorului i se propune o experiență formatoare și transformatoare.
Patria, de Fernando Aramburu
Aclamat pe plan internațional, romanul lui Fernando Aramburu evocă istoricul nesoluționat al violențelor terorismului basc transpus într-o relatare fictivă a unor fapte care au distrus vieți, lansând astfel o dezbatere asupra adevărului istoric și asupra reconcilierii. Un roman complex și provocator, un must read care poartă cititorul înainte și înapoi, în timp.
Peste 500 de titluri de ficțiune, non-ficțiune, cărți pentru adulți și povești pentru copii sunt disponbile în format ebook pe litera.ro iar dintre noutăți amintim “Eliberare” de Imogen Kealy, “Dragostea e scrisă în semne” de Kate Clayborn, “De ce eu, De ce asa, De ce acum?” de Robin Norwood, “Momente decisive. Cum reactioneaza națiunile în fața crizelor și a schimbării”, de Jared Diamond, “Femeia cu chimono alb”, de Anna Johns, “Aventuri la Conacul Penhallow” de Holly Webb, “Cele mai frumoase poezii pentru copii” de Tony Wolf, “Prințesă sub acoperire”, de Connie Glynn și multe altele.
Nou pentru cei mici: “Universitatea copiilor”, o serie extraordinară cu noțiuni complexe pe înțelesul copiilor despre fizica cuantică, teoria relativității, fizica rachetelor, chimia organică sau fizica nucleară. Niciodată nu e prea târziu pentru părinți să le prezinte copiilor fascinanta lume a științei!
Înțesată de imagini uimitoare și comentarii pertinente, “Arta:enciclopedie pentru copii”, este un ghid esențial pentru artele vizuale și este disponibilă la târgul de carte online cu 45% reducere. Copii pot urmări evoluția în pictură de la peșterile preistorice la Pop Art, se pot familiariza cu sculptura antică și modernă, pot descoperi cum fotografia reflectă sau distorsionează lumea reală – totul într-o super enciclopedie marca DK.
Programul evenimentelor online pe pagina de Facebook a Editurii Litera
La Bookflix, cititorii au ocazia să se întâlnească cu autorii lor preferați și să descopere noutățile lansate printr-o serie de evenimente online pe pagina de Facebook a Editurii Litera:
Joi, 28 mai, ora 13.00 – Clubul de carte Litera
Ne întâlnim la Clubul de carte la o ediție specială în care vorbim despre mega bestsellerul “Pâmânt american” de Jeanine Cummins, cea mai controversată carte a anului 2020. Invităm cititorii la dezbaterea cărții alături de jurnalista și moderatoarea evenimentului, Cristina Stănciulescu. În plus, la Bookflix, acest titlu are reducere de 40%.
Joi, 28 mai, ora 18.00 – Sofia Lundberg în dialog cu Ioana Bâldea Constantinescu
Sofia Lundberg, considerată noua stea a ficțiunii romantice scandinave, este autoarea bestsellerurilor “Caietul cu nume pierdute” și “Un semn de întrebare este o jumătate de inimă”. Discuția are loc în limba engleză cu traducere prin subtitrare de Justina Bandol.
Vineri, 29 mai, ora 18.00 – Santiago Amigorena în dialog cu Marius Constantinescu
Santiago Amigorena este autorul romanului “Ghetoul interior”, distins cu Premiul Goncourt – Alegerea României, apariție nouă în colecția Clasici Contemporani Litera. Discuția are loc în limba franceză, cu traducere prin subtitrare de Nadine Vlădescu.
Sâmbătă, 30 mai, ora 13.00 – Marius Chivu în dialog cu Marin Mălaicu Hondrari despre Patria de Fernando Aramburu.
Apariție nouă în colecția Clasici Contemporani Litera, “Patria” un roman foarte complex și totuși ușor de citit, în traducerea excepțională a lui Marin Mălaicu-Hondrari. O discuție între criticul literar Marius Chivu și traducătorul cărții din care reies cel puțin zece motive pentru care acest roman este o lectură obligatorie.
Sâmbătă, 30 mai, ora 21.00 – Vizionarea filmului Gară pentru doi
Filmul “Gară pentru doi”, în regia lui Eldar Riazanov, nominalizat la Palme D’or și Festivalul de Film de la Cannes, face parte din colecția Filme de aur din cinematografia rusă, un proiect Mosfilm, Centrul Rus și Editura Litera.
În fiecare zi pe pagina de Facebook a Editurii Litera invităm cititorii la momente de lectură alături de iubitori și promotori ai cărților precum și la un eveniment special dedicat micilor cititori, de 1 iunie – Bookflix Junior.