Sari direct la conținut

Boris Johnson, acuzat că și-a propus tatăl pentru un titlu nobiliar (presă)

HotNews.ro
Boris Johnson si tatal sau Stanley, Foto: Andrew Parsons / Zuma Press / Profimedia Images
Boris Johnson si tatal sau Stanley, Foto: Andrew Parsons / Zuma Press / Profimedia Images

Fostul premier britanic Boris Johnson l-a nominalizat pe tatăl său Stanley pentru un titlu nobiliar în lista de onoruri pe care le poate acorda un lider britanic ce se pregătește să plece din biroul de pe 10 Downing Street, relatează Reuters.

Informația publicată inițial de cotidianul The Times afirmă că Johnson a propus până la 100 de persoane pentru înnobilare. Predecesorii săi, Theresa May și David Cameron, au nominalizat în jur de 60 de persoane fiecare.

The Times nu a precizat care este justificarea oferită de fostul premier pentru includerea tatălui său pe lista de onoruri. Un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson a refuzat să comenteze informația.

Stanley Johnson este un fost membru al Parlamentului European, un autor și un invitat frecvent al televiziunilor britanice.

Toți liderii britanici au dreptul de a redacta o astfel de listă care oferă titluri nobiliare și alte onoruri. Succesorul lor, în cazul de față Rishi Sunak, are însă posibilitatea de a bloca nominalizările.

Boris Johnson a fost acuzat și de favoritism față de fratele său

„În mod evident, ține de prerogativele fostului prim-ministru să poată să facă acest tip de numiri, dar vom vedea dacă această informație este adevărată sau nu”, a declarat ministrul britanic al Științei, Michelle Donelan, primul membru al cabinetului lui Sunak care a comentat știrea.

Donelan a spus de asemenea că guvernul are alte probleme acum decât să se preocupe cu această situație.

În 2020 Johnson l-a propus pe fratele său Jo pentru un loc în Camera Lorzilor, camera superioară a legislativului britanic, unde a primit un mandat pe viață.

Boris Johnson a demisionat din funcția de premier în luna iulie a anului trecut, după mai multe scandaluri care i-au zguduit cabinetul și au zdruncinat încrederea parlamentarilor conservatori în el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro