Sari direct la conținut

Brazilia anunţă două cazuri de infectări cu varianta Omicron, primele din America Latină

HotNews.ro
Coronavirus Brazilia, Foto: Ellan Lustosa / Zuma Press / Profimedia
Coronavirus Brazilia, Foto: Ellan Lustosa / Zuma Press / Profimedia

Guvernul statului Sao Paulo (în sudul Braziliei) a anunţat marţi două cazuri ale noii variante Omicron, primele din această ţară şi din America Latină, la turişti care au vizitat Africa de Sud.

„Secretariatul de stat pentru sănătate din Sao Paulo a confirmat marţi primele două cazuri importate ale noii variante Omicron a coronavirusului (SARS-CoV-2) în Brazilia. Confirmarea a fost făcută după secvenţierea genetică”, a informat guvernul statului Sao Paulo, potrivit Agerpres.

Anterior, Autoritatea braziliană de reglementare în domeniul sănătăţii Anvisa informase într-un comunicat că „va trimite în laborator pentru confirmare testele” unui cuplu de brazilieni, după „o identificare preliminară” a variantei detectate pentru prima dată în Africa de Sud în probele acestor două persoane.

Bărbatul se întorsese, singur, pe 23 noiembrie la Sao Paulo (sud-est), dintr-o călătorie în Africa de Sud. El a fost testat negativ, apoi cuplul a fost testat pozitiv la Covid-19 două zile mai târziu.

Noua variantă se răspândeşte rapid în întreaga lume de la sfârşitul săptămânii trecute.

Brazilia, ca numeroase alte ţări, şi-a închis luni frontierele pentru zborurile din şase ţări din sudul continentului african.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro