Sari direct la conținut

Brexit Nepotul lui Winston Churchill, dat afară din Partidul Conservator pentru că a votat împotriva premierului

HotNews.ro
Brexit Nepotul lui Winston Churchill, dat afară din Partidul Conservator pentru că a votat împotriva premierului

Nepotul lui Winston Churchill, liderul britanic care a condus Marea Britanie în victoria din al Doilea Război Mondial, este dat afară din Partidul Conservator pentru că a votat, alături de opoziție, împotriva premierului Boris Johnson, în plină criză Brexit.

Nicholas Soames este unul dintre cei 21 de conservatori care s-au răsculat împotriva premierului Boris Johnson și au votat moțiunea de urgență prin care Camera Comunelor a făcut marți seara un prim pas în blocarea planurilor premierului de ieșire din Uniunea Europeană fără acord.

Decizia de excludere a acestora din partid este una fără precedent, în condițiile în care clasa politică este în profundă criză de trei ani din cauza Brexitului.

Printre rebelii sancționați se mai numără cel mai longeviv membru al Camerei Comunelor Ken Clarke, 79 de ani, dar și fostul ministru al Finanțelor Philip Hammond.

Întrebat dacă bunicul său ar fi anticipat un astfel de sfârșit pentru partidul conservator, Soames a răspuns: ”Nu. Dar este o noapte foarte proastă”. ”Este păcat, mare păcat, că exact asta au plănuit: ceea ce se întâmplă acum este exact ceea ce și-au dorit și vor încerca să declanșeze alegeri generale”, a mai comentat el, potrivit Reuters.

Soames, 71 de ani, căruia Regina Elizabeth a II a i-a conferit titlul de cavaler în 2014, este parlamentar din 1983, membru al partidului conservator de 37 de ani și a deținut funcția de ministru adjunct al apărării. Este fiul lui Mary Soames, cel mai mare dintre cei cinci copii ai fostului lider Winston Churchill.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro