Sari direct la conținut

Bucureștiul va avea un centru integrat de colectare a deșeurilor unde bucureștenii vor putea duce gratuit lucrurile de care nu au nevoie

HotNews.ro
Deșeuri aruncate pe domeniul public, Foto: Hotnews / Catiușa Ivanov
Deșeuri aruncate pe domeniul public, Foto: Hotnews / Catiușa Ivanov

Primăria Capitalei va construi un centru integrat de colectare a deșeurilor, prin aport voluntar, a anunțat primarul general, Nicușor Dan. Centrul va fi construit pe strada Rudeni – Chitila 22-28, iar bucureștenii vor putea să ducă acolo gratuit lucrurile de care nu mai au nevoie, de la PET-uri, până la anvelope uzate și mobilă veche.

  • „Am semnat în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în Municipiul București (ADIGIDMB), cu Ministerul Mediului, contractul de finanțare pentru înființarea și dotarea Centrului integrat de colectare prin aport voluntar București-Nord și regiunea afiliată Ilfov.
  • Astfel, la acest centru de colectare, care va fi înființat pe strada Rudeni – Chitila 22-28, vor putea fi aduse de către persoanele din București și din județul Ilfov deșeuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri din construcții și demolări, obiecte sanitare, ambalaje provenite de la vopseluri, dezinfectanți, tuburi de spray, materiale textile, materiale plastice precum și deșeuri reciclabile – hârtie, carton, PET-uri”, a anunțat Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Deșeurile se vor primi gratuit, în limita unor cantități rezonabile, ce vor fi stabilite ulterior, printr-un regulament.

Construirea centrului integrat de colectare a deșeurilor va costa 5.580.000 de euro, fără TVA, fiind finanțat prin PNRR. Termenul de finalizare a lucrărilor: finalul anului 2024.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro