Sari direct la conținut

Câciu, despre proiecte finanțate cu fonduri UE: Vom ajunge în curând la plăți de aproape 1 miliard de euro din exercițiul financiar 2021-2027

HotNews.ro
Adrian Câciu, ministrul Investițiilor / Foto: Inquam Photos / George Călin
Adrian Câciu, ministrul Investițiilor / Foto: Inquam Photos / George Călin

România va ajunge în curând la plăți de aproximativ 1 miliard de euro către beneficiari, bani aferenți exercițiului financiar european 2021-2027, pe care țara noastră îi va cere spre rambursare de la Comisia Europeană în luna octombrie, a precizat miercuri la Guvern Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și proiectelor Euuropene (MIPE).

România a reușit să absoarbă 99,2% din fondurile UE aferente perioadei 2014-2020, ceea ce înseamnă că 23,9 miliarde de euro, a anunțat miercuri la Guvern Adrian Câciu, ministrul Proiectelor și Fondurilor Europene (MIPE).

Acesta a spus că multe proiecte de investiții co fonduri Ue au ajuns să fie finalizate și a prezentat și situația plăților cu fonduri UE aferente perioadei 2021-2027.

„Vestea bună din punctul meu de vedere este ca deja am efectuat plăți de 650 de milioane de euro din exercițiul financiar 2021-2027 și iată avem nevoie de finanțare suplimentară de aceea am și primit din fondul de rezervă înca 100 de milioane de lei, co-finanțare națională, ceea ce ne va duce, în perioada următoare, la plăți efectuate către beneficiari de circa 1 miliard de euro, bani pe care îi vom solicita Comisiei Europene spre rambursare în luna octombrie”, a declarat miercuri la Guvern ministrul Adrian Câciu.

Guvernul a alocat aproximativ 8 miliarde de lei pentru continuarea a mii de proiecte de investiții

Guvernul a aprobat miercuri mai multe acte normative prin care vor fi alocate aproximativ 8 miliarde de lei pentru continuarea a mii de proiecte de investitii aflate in diferite faze de implementare, a anunțat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului. Banii se vor aloca din Fondul de rezervă bugetară.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va primi din fondul de rezerva bugetară de la dispozitia Guvernului 600 milioane de lei pentru beneficiarii programului operațional regional 2014-2020, programului operational infrastructura mare 2014-2020 si programul de dezvoltare dirabila 2021-2027, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

INTERVIURILE HotNews.ro