Sari direct la conținut

Cadoul de Crăciun: o șansă pentru viață. 15 proceduri de fertilizare in vitro gratuite, dăruite de Asociația SOS Infertilitatea

HotNews.ro
Bebeluș în primele zile de viață, Foto: - / PhotoAlto / Profimedia
Bebeluș în primele zile de viață, Foto: - / PhotoAlto / Profimedia

Asociația SOS Infertilitatea există de aproape 16 ani, acționând în domeniile fertilitate / infertilitate și adopție, iar în ultimii opt ani organizează de Crăciun, cu sprijinul clinicilor partenere, proiectul „O Șansă pentru Viață”, prin care schimbă destine.

Cuplurile cu probleme de fertilitate care au recomandare medicală de fertilizare in vitro pot aplica pentru a intra în extragerea pentru unul din cele 15 FIV-uri gratuite prin completarea unui formular de înscriere https://forms.gle/TL2EE61cSi1CWxih7, în perioada 13 – 17 decembrie 2023, inclusiv, alegând clinica de reproducere umana asistată medical la care doresc să se înscrie.

La solicitarea clinicilor partenere, vârsta femeilor eligibile este de cel mult 36 de ani; concret, se pot înscrie pentru tragerea la sorți doar femeile născute după data de 1 ianuarie 1987, inclusiv.

În cadrul Proiectului, clinica oferă cuplului câștigător în mod gratuit: consultațiile medicale (maximum patru consultații cu ecografie; daca este nevoie de mai multe consultații, acestea se plătesc de către pacient) necesare stabilirii căii de urmat in vederea fertilizării in vitro; toate procedurile medicale necesare pentru FIV / FIV-ICSI, în funcție de specificitățile cazului de infertilitate al cuplului; cultivarea embrionilor până la Z3 sau Z5, în funcție de evoluția cazului, și embriotransferul; eventuala crioprezervare a embrionilor supranumerari pe o durată de trei ani (incepând cu data efectuării puncției) și eventualele embriotransferuri ale acestora în perioada de trei ani. Dupa termenul de trei ani, cuplul trebuie să plătească eventuala crioprezervare a embrionilor și eventualele embriotransferuri.

Cuplul de pacienți are responsabilitatea de a își acoperi din resurse financiare proprii analizele medicale necesare, precum și totalitatea medicamentelor necesare procedurii.

Regulamentul integral (obigatoriu de citit înainte de a aplica sau de a adresa întrebări organizatorilor) și linkul către formularul de înscriere sunt disponibile în grupul Facebookhttps://www.facebook.com/groups/sustinSOSInfertilitatea al Asociației; dialogul referitor la proiect are loc, de asemenea, în cadrul grupului Facebook, în care vă puteți înscrie.

Fiecare procedură din această ediție (inclusiv consultațiile preliminare și eventuala crioprezervare cu embriotransfer/-uri) din cadrul Proiectului are o valoare medie de piață de cca. 6.000 de euro, deci valoarea totală a procedurilor FIV oferite anul acesta este de cca. 90.000 de euro.

În cele opt ediții ale Proiectului, publicul-țintă al Asociației a economisit peste 550.000 de euro, fiind oferite până în prezent 119 proceduri FIV, din care s-au născut deja nu mai puțin de cincizeci și patru de copii, alte sarcini sunt în curs și există numeroși embrioni crioprezervați.

Regulamentul Proiectului: https://www.facebook.com/SOSInfertilitatea/posts/pfbid0147MvyG8zmj7dZJs2wtRSTYA3khh1okNQfoCtLtmGWo97ybAe2LAvZXSkDTy3tMul

Formularul de înscriere: https://forms.gle/TL2EE61cSi1CWxih7

Puteți, de asemenea, citi revista de educație despre fertilitate oferită de către Asociația SOS Infertilitatea https://www.facebook.com/fertilitymagazineromania

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro