Sari direct la conținut

Cainii vagabonzi din Romania si-au gasit loc in Marea Britanie. Vezi ce solutie au britanicii pentru cainii fara stapan de la noi

HotNews.ro
britanicii "importa" caini din Romania, Foto: Agerpres
britanicii "importa" caini din Romania, Foto: Agerpres

Organizatia pentru protectia animalelor Hillside Animal Sanctuary, din Frettenham, Marea Britanie aduna cainii vagabonzi de pe strazile din Romania si ii duce in adaposturile din Norfolk, estul Angliei. Camioanele incarcate cu maidanezi din tara noastra calatoresc trei zile prin sapte tari, circa 2.700 de kilometri. Cei din organizatie nu stiu niciodata la ce sa se astepte cand deschid usile camioanelor sa isi primeasca oaspetii, scrie BBC.

Cainii, nu numai ca au fost nevoiti sa faca o lunga calatorie, dar au indurat ani de abuzuri pana sa inceapa o viata noua in Norfolk, mai scrie sursa citata. Din ianuarie, de cand autoritatile britanice au modificat legea in domeniul carantinei animalor, asociatia pentru protectia animalelor din Frettenham a putut primi caini fara stapan din Romania, proveniti din doua adaposturi din Bucuresti, unde mii de caini cutreiera pe strazi.

Toti sunt foarte prietenosi

„Toti am auzit ca ei sunt foarte rau tratati, dar o mai mare cruzime ca in randul cainilor adusi din Romania nu am mai vazut nicaieri”, spune John Watson, reprezentant Hillside Animal Sanctuary.

Organizatia de caritate plateste 200 de lire sterline, adica peste 1.000 de lei, pentru fiecare caine adus din Romania. In conformitate cu noile norme de carantina acesta trebuie sa fie vaccinat, microcipat, sa i se faca documente de calatorie si sa fie transportat de o societate autorizata.

Pana acum, asociatia pentru protectia animalelor din Frettenham a luat 30 de caini fara stapan din Romania, proveniti din doua adaposturi din Bucuresti. Ei au fost atat de prost tratati incat ar trebui sa se sperie cand ne apropiem de ei, dar nu, ei se apropie de noi, mai spune reprezentantul asociatiei.

„Unul dintre caini, Petronel, a fost gasit cu o sarma in corpului care ar fi putut sa il taie in jumatate. El a fost batut si a orbit la un ochi. Dar, chiar si dupa toate acestea, el era inca prietenos atunci cand a venit aici”, adauga Watson.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro