Sari direct la conținut

Campanie anti-covid fără precedent în China: Armata a fost adusă în Shanghai pentru a-i testa pe toți cei 26 de milioane de locuitori ai metropolei

HotNews.ro
Campanie anti-covid fără precedent în China: Armata a fost adusă în Shanghai pentru a-i testa pe toți cei 26 de milioane de locuitori ai metropolei

China a trimis armata și mii de lucrători din domeniul sănătății în Shanghai pentru a ajuta la efectuarea de teste COVID-19 pentru toți cei 26 de milioane de locuitori ai metropolei, aceasta fiind una dintre cele mai mari acțiuni sanitare din istoria țării, transmite Reuters.

Unii locuitori s-au trezit înainte de răsărit pentru ca lucrătorii sanitari în costume albe să le preleveze probe de gât în cadrul testelor PCR în complexele lor de locuințe, mulți dintre ei făcând coadă în pijamale și stând la doi metri distanță unul de celălalt.

Armata Populară de Eliberare (APL) a trimis duminică la Shanghai peste 2.000 de membri ai personalului medical din cadrul armatei, marinei și forțelor de sprijin logistic comun, a raportat un ziar al forțelor armate.

Peste 10.000 de lucrători din domeniul sănătății din provincii precum Jiangsu, Zhejiang și Beijing au sosit la Shanghai, potrivit rapoartelor presei de stat, care i-au arătat sosind, cu valizele încărcate și mascați, cu trenuri de mare viteză și avioane.

Este cea mai mare acțiune de sănătate publică din China de când a abordat focarul inițial de COVID-19 din Wuhan. Consiliul de Stat a spus că armata a trimis atunci peste 4.000 de membri ai personalului medical în provincia Hubei, unde se află Wuhan.

Shanghai, care a început un lockdown în două etape la 28 martie, care a fost extins pentru a închide practic toți locuitorii în casele lor, a raportat 8.581 de cazuri asimptomatice de coronavirus și 425 de cazuri simptomatice de COVID pentru 3 aprilie. De asemenea, le-a cerut rezidenților să se autotesteze duminică.

Deși epidemia este mică în comparație cu standardele din alte părți ale lumii, acțiunea din Shanghai este văzută ca un test al strategiei Covid din China, bazată pe testarea, depistarea și punerea în carantină a tuturor cazurilor pozitive și a contacților apropiați ai acestora.

Acțiunea din cel mai populat oraș al Chinei are loc chiar înainte de momentul în care Shanghaiul anunțase că intenționează să ridice lockdown-ul.

China dispune de 12.400 de instituții capabile să proceseze testarea a până la 900 de milioane de persoane pe zi, a declarat luna trecută un înalt oficial chinez din domeniul sănătății.

China folosește în principal testele de tip grupat, o procedură în care până la 20 de mostre de tampoane sunt amestecate pentru o procesare mai rapidă.

Orașul a transformat, de asemenea, mai multe spitale, săli de sport, blocuri de apartamente și alte locații în locuri de carantină centrală, inclusiv Shanghai New International Expo Center, ce poate găzdui 15.000 de pacienți la capacitate maximă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro