Sari direct la conținut

Canada anunță și ea un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing (Trudeau)

HotNews.ro
Justin Trudeau, Foto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia
Justin Trudeau, Foto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat miercuri un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, urmând exemplul Statelor Unite, Regatului Unit și Australiei, potrivit AFP.

„Suntem profund deranjați de încălcările drepturilor omului de către guvernul chinez”, a spus el la o conferință de presă.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat un boicot diplomatic, iar niciun ministru al guvernului său nu va ajunge la Beijing pentru Jocurile Olimpice din 2022.

Statele Unite şi Australia au anunţat deja o măsură similară pentru întrecerea care va debuta pe 4 februarie. „Va exista efectiv un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing”, a declarat Boris Johnson la reuniunea săptămânală din Parlament, subliniind că boicotul sportiv „nu este politica” guvernului său.

Anunţul deciziei americane a provocat furie la Beijing, în timp ce decizia de boicot a Australiei a fost tratată cu indiferenţă, diplomaţia chineză subliniind că „nimănui nu-i pasă” dacă guvernul de la Canberra va trimite sau nu reprezentanţi oficiali.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro