Sari direct la conținut

Cancelarul german Olaf Scholz: Recunoașterea independenței regiunilor separatiste de către Moscova ar fi „o denunțare unilaterală” a acordului de la Minsk

HotNews.ro
Cancelarul german Olaf Scholz, Foto: Christophe Gateau / AFP / Profimedia
Cancelarul german Olaf Scholz, Foto: Christophe Gateau / AFP / Profimedia

Recunoașterea independenței regiunilor separatiste din Ucraina de către Rusia ar constitui „o denunțare unilaterală” a acordurilor de la Minsk din 2015, a declarat luni cancelarul german Olaf Scholz, după o discuție la telefon cu Vladimir Putin, care trebuie să facă o declarație iminentă, potrivit AFP.

Confruntat cu gravitatea situației, liderul german a inițiat discuții de urgență și cu președintele francez Emmanuel Macron, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și „cei mai apropiați parteneri” ai Germaniei, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Hebestreit.

Președintele rus Vladimir Putin urmează să facă o declarație în curând la televiziunea rusă, a anunțat presa de stat luni seară, potrivit AFP. „Urgent: în curând declarație a președintelui Vladimir Putin”, indică burtiera postului de televiziune Rossiïa 24, în timp ce liderul de la Kremlin trebuie să decidă dacă recunoaște sau nu independența teritoriilor separatiste pro-ruse din Ucraina.

Vladimir Putin a convocat luni o ședință extraordinară, în formulă extinsă, a Consiliului de Securitate a Rusiei, în condițiile în care Kremlinul consideră situația din Ucraina ”extrem de tensionată”, iar FSB susține că un bombardament ucrainean a distrus un punct de graniță rusesc.

Putin a declarat că Rusia va analiza chiar astăzi cererea liderilor separatiști din Donbas de a recunoaște independența regiunilor separatiste din estul Ucrainei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro