Sari direct la conținut

Când a început, de fapt, Klaus Iohannis să construiască mini-terenuri de golf la vilele de protocol

HotNews.ro
Când a început, de fapt, Klaus Iohannis să construiască mini-terenuri de golf la vilele de protocol
Surse imagini: Inquam Photos și G4Media

În curtea reședințelor oficiale ale Administrației Prezidențiale au început să fie amenajate mini-terenuri de golf cu mult timp înainte ca subiectul să apară în presă. Europa Liberă a obținut informații despre perioadele în care au avut loc lucrările după ce a analizat imagini din satelit.

Potrivit sursei citate, în perioada 25-28 aprilie 2018 au început lucrările la mini-terenul de golf la vila de protocol de la Neptun.

Un an mai târziu au început lucrările și la o nouă piscină din complexul administrat de RA-APPS: vila Nufărul, situată în același Complex de la malul mării.

La Vila Lac 3 din București au început lucrări de amenajare pentru un mini-teren de golf pe 7 aprilie 2020. Lucrarea a fost terminată la finalul lunii noiembrie, conform imaginilor din satelit, obținute de Europa Liberă.

G4Media a scris recent că Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu un miniteren de golf cu trei găuri. Un teren de golf profesionist are 18 găuri, iar în România sunt doar patru astfel de terenuri, unde se pot organiza turnee: Pianu și Teodora (la Alba), Bucharest Golf Club și National Golf and Contry Club la Periș.

Săptămâna aceasta, G4Media a scris că președintele Klaus Iohannis are un mini-teren de golf cu trei găuri și la reședința oficială de la Vila Lac 3 din cartierul Primăverii, potrivit imaginilor surprinse din satelit și confirmate de surse oficiale pentru sursa menționată.

Din imagini rezultă clar o gaură amenajată, însă G4Media.ro spune că sursele publicației au confirmat că este vorba, la fel ca la Neptun, de trei.

Pasiunea pentru golf a președintelui Klaus Iohannis este cunoscută. În septembrie 2021, când a participat în comuna Pianu de Sus din judeţul Alba la un eveniment organizat cu prilejul decernării premiilor Cupei de Golf „Paul Tomiţă”, Iohannis spunea că acest sport „nu este deloc exclusivist și oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură”.

După terminarea mandatului, președintele Klaus Iohannis ar urma să se mute într-o vilă pe Bulevardul Aviatorilor 86, în care Regia Protocolului de Stat a decis să investească milioane de euro în renovări și reamenajări.

INTERVIURILE HotNews.ro