Sari direct la conținut

Candidata stângii la funcția de prim-ministru al Franței spune că este homosexuală și că are un copil cu o femeie

HotNews.ro
Candidata stângii la funcția de prim-ministru al Franței spune că este homosexuală și că are un copil cu o femeie
Lucie Castets, FOTO: Isa Harsin / Sipa Press / Profimedia Images

Lucie Castets, candidata Noului Front Popular (NFP), alianța partidelor de stânga din Franța, la funcția de premier a dezvăluit în premieră într-un interviu acordat revistei Paris Match că este căsătorită cu o femeie şi că are un copil mic, relatează News.ro.

O înaltă funcţionară publică, Lucie Castets nu reuşeşte să-şi impună candidatura la şefia guvernului de la Paris, din cauza atenţiei mediatice în centrul căreia se află Jocurile Olimpice.

NFP, o alianță de stânga formată rapid după ce președintele Emmanuel Macron a anunțat pe 9 iunie că va declanșa alegeri parlamentare anticipate, a ieșit surprinzător pe primul loc la scrutinul legislativ la care partidul lui Marine Le Pen era cotat drept mare favorit.

După negocieri dificile care au durat mai multe săptămâni și s-au încheiat în cele din urmă pe 23 iulie, alianța de stânga a propus-o pe Castets președintelui Emmanuel Macron pentru a o desemna să formeze guvernul.

O apropiată a primăriței Parisului, socialista Anne Hidalgo, Castets era practic necunoscută publicului francez atunci când a fost făcut anunțul.

Într-un interviu numit „Vreau să spun cine sunt”, ea a vorbit despre viaţa sa privată în Paris Match pentru a se face mai cunoscută francezilor. Ea și-a dezvăluit în mod public homosexualitatea și a explicat că este căsătorită cu o femeie şi este mama unui copil în vârstă de doi ani jumătate.

Castets este în prezent directoarea Direcţiei Finanţelor şi Achiziţiilor (DFA) a Primăriei Parisului.

Ea declară revistei că a dorit să „găsească un echilibru între protejarea familiei sale şi a spune cine este”, un lucru pe care-l consideră „important şi în prezent”.

Premierul demisionar Gabriel Attal, un aliat al președintelui Macron, a fost prima persoană homosexuală desemnată ca prim-ministru al Franței. El și-a dat demisia după ce alianța lui Emmanuel Macron a ieșit pe poziția a treia la alegerile parlamentare, în spatele NFP și a partidului lui Marine Le Pen.

Lucie Castets, la fel ca Attal, a declarat că a primit mesaje de la „hateri” de extremă dreapta.

INTERVIURILE HotNews.ro