Sari direct la conținut

Canotaj: Mădălina Bereș și-a anunțat retragerea. Distincția primită alături de sora Amalia

HotNews.ro
Canotaj: Mădălina Bereș și-a anunțat retragerea. Distincția primită alături de sora Amalia
Mădălina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș. Foto: Aleksandar Djorovic / imago sportfotodienst / Profimedia

Canotoarea Mădălina Bereş (31 de ani) a anunțat, marți, că se va retrage din activitatea sportivă. Aceasta a primit titlul de „Cetățean de Onoare al județului Iași”, distincție primită și de sora sa Amalia Bereș (27 de ani) și Patricia-Andreea Cireș (22 de ani).

Plenul Consiliului Judeţean a aprobat acordarea titlurilor de cetăţean de onoare celor trei canotoare, în şedinţa din 28 august, ca o recunoaştere a rezultatelor extraordinare obţinute.

Festivitatea a fost organizată de Consiliul Județean la Baza Nautică Borobanț, iar distincția a fost înmânată de Costel Alexe, președintele CJ Iași.

„E o bucurie când munca îţi este apreciată. Suntem foarte onorate că am primit aceste distincţii. Mulţumim pentru susţinerea Consiliului Judeţean, care apreciază sportul de performanţă”, au declarat surorile Amalia şi Mădălina Bereş, potrivit Agerpres.

Mădălina Bereş a declarat că pune capăt unei cariere de succes, de 17 ani: „Mă voi retrage şi o voi susţine pe Amalia în tot ceea ce face. Încă nu am decis exact ce voi face. Cred că voi rămâne în MAI sau voi fi antrenor”.

Cele mai importante performanțe din cariera Mădălinei Bereș:

Campionatele Mondiale:

  • 3 medalii de aur (cu barca de 8+1)
  • 1 medalie de argint (la patru rame)

Campionatele Europene:

  • 10 medalii de aur (șapte cu barca de 8+1, două la dublu rame și una la patru rame)
  • 2 medalii de argint (la 4 rame)
  • 3 medalii de bronz (una la 8+1, una la dublu rame și una la patru rame).

Jocurile Olimpice:

  • 1 medalie de bronz (cu barca de 8+1, la Rio 2016).

JO 2028 Los Angeles, următorul mare obiectiv al Amaliei Bereș

Sora Mădălinei, Amalia, îşi doreşte să obţină în continuare cât multe medalii şi să participe la Jocurile Olimpice de la Los Angeles.

Amalia Bereș are în palmares aurul olimpic cu barca de 8+1 (la Paris), două titluri mondiale, șapte europene și multe alte medalii de argint și bronz.

La rândul ei, Patricia-Andreea Cireș a câştigat medalia de bronz la CM de Juniori de la Tokyo (2019), aurul european în 2020, titlul continental la tineret şi medalia de argint la Campionatele Mondiale în 2022, precum şi titlul mondial la tineret în 2023.

Articol pus în mișcare de Petrom, sponsor principal al Federației Române de Canotaj. Petrom susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Articol susținut de Petrom